- Home
- Externe
- (11.02.2023, 15:47)
- Mihaela Ionita
Merele britanice ar putea dispărea din cauza schimbărilor climatice - avertisment
- Merele britanice clasice ar putea dispărea şi ar putea fi înlocuite cu soiuri din Noua Zeelandă şi Japonia, deoarece, din cauza schimbărilor climatice, fructele tradiţionale nu mai sunt viabile.
- Fuji din Japonia şi gala din Noua Zeelandă ar putea înlocui merele pippin şi russet, deoarece temperaturile în creştere ameninţă speciile autohtone
Urmărește
306 afișări
Merele britanice ar putea dispărea din cauza schimbărilor climatice - avertisment
Merele precum pippin sau vechiul nonpareil, cultivate în Marea Britanie încă din anii 1500, se confruntă cu dificultăţi în contextul schimbărilor climatice, deoarece nu există suficiente "ore de răcire" pentru ca pomii să rămână în repaus în timpul iernii şi să economisească energie pentru a produce fructe.
Oamenii de ştiinţă de la Grădinile Botanice Regale din Kew plantează 40 de meri, dintre care o treime sunt soiuri de patrimoniu care au crescut cândva în grădinile sale georgiene. O altă treime sunt soiuri noi, crescute pentru a avea nevoie de mai puţin frig în timpul iernii, iar ultima treime provine din ţări mai calde, inclusiv din Africa de Sud. Soiurile vor fi comparate pentru a vedea care dintre ele are cea mai bună recoltă în condiţiile temperaturilor din Londra, potrivit The Guardian.
În ianuarie, Met Office a anunţat că 2022 a fost al şaselea cel mai călduros an înregistrat vreodată şi se pare că 2023 va fi un alt an record. Dar, deşi multe culturi sunt afectate de căldura intensă şi de seceta din timpul verii, pomii de măr se luptă pentru că au nevoie de o perioadă de frig în timpul iernii.
Toamna, aceştia stochează suficientă energie pentru a trece de perioada de repaus, iar apoi intră din nou în acţiune în primăvară. Orele de răcire perfecte pentru meri sunt cele sub 6C, dar peste zero grade Celsius, iar cei mai mulţi meri tradiţionali au nevoie de aproximativ 1.000 de ore de răcire. Dacă temperaturile rămân peste 6C, atunci trebuie să respire, consumând rezervele de energie pe toată perioada iernii, ceea ce, la rândul său, limitează rezervele disponibile în primăvară, ceea ce înseamnă că vor creşte mai puţine mere.
Merele Gala sunt un soi popular cultivat în Noua Zeelandă, dar horticultoarea Helena Dove, care conduce grădina de bucătărie de la Kew, a declarat că această rasă ar putea depăşi soiurile tradiţionale în Marea Britanie.
„Mărul Gala a fost crescut în Noua Zeelandă, ceea ce înseamnă că are nevoie doar de aproximativ 600 de ore de refrigerare, ceea ce seamănă mai mult cu ceea ce primim în acest moment în Marea Britanie", a explicat ea.
„Vom vedea dacă gala are o recoltă mai bună decât nonpareil, care a fost crescut în 1696. De asemenea, încercăm mărul Fuji, care provine din Japonia şi are nevoie de doar 400 de ore de răcire, care s-ar putea descurca mai bine în aceste ierni mai blânde”.
Când au fost crescute unele dintre cele mai îndrăgite soiuri de patrimoniu de mere britanice, a spus ea: „Am avut aceste ierni minunate şi reci, pe care nu le mai avem acum”.
Dove speră să aibă o recoltă în trei ani şi să poată împărtăşi atunci unele rezultate preliminare cu industria. Fermierii distrug livezile din cauza schimbărilor climatice şi a lipsei de forţă de muncă, iar ea speră că această cercetare ar putea susţine industria.
„Această conversaţie despre orele de răcire are loc", a spus ea, „pentru că nu doar merele, perele şi coacăzele negre au această trăsătură în care trebuie să rămână în repaus".
Cu toate acestea, nu este sigur că aceste noi soiuri vor fi soluţia: „S-ar putea să descoperim că nu avem o iarnă suficient de uscată pentru aceste soiuri. De aceea este vorba de un experiment, pentru că Africa de Sud nu are vremea umedă pe care o avem noi. Aşa că va fi vorba de faptul dacă au ore de răcire reduse şi dacă pot face faţă cantităţii de precipitaţii”.
Egremont Russet este un măr clasic englezesc de culoare roşie din epoca victoriană. Pasionaţilor de mere le place aroma şi aspectul său.
Merele Nonpareil îşi au originea în Franţa, dar cresc în Marea Britanie de sute de ani. Este popular datorită aromei sale de picătură de pară.
Merele Cox's orange pippin sunt cele care îţi vin în minte atunci când te gândeşti la fructul clasic englezesc; cu coaja roşie şi portocalie care se înroşeşte şi care lasă loc petelor de verde.
Potenţiali înlocuitori
Merele Gala sunt omniprezente în supermarket. Sunt crocante, suculente şi de un roşu roz, dar criticii pot spune că nu au aromele complexe şi florale ale merelor englezeşti clasice enumerate mai sus.
Merele Fuji sunt un soi modern care a luat naştere la staţiunea de cercetare Tohoku din Fujisaki, Aomori, Japonia, la sfârşitul anilor 1930, şi a fost introdus pe piaţă în 1962. Este o încrucişare între două soiuri de mere americane: merele Red Delicious şi vechile mere Virginia Ralls Janet. Au un gust dulce-acrişor, ca un suc de mere îmbuteliat.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe