- Home
- Externe
- BERLIN, (03.11.2015, 12:49)
- Mihai Draghici
Merkel avertizează că pot fi conflicte, evocând tensiuni, inclusiv cu România din cauza gardului ungar
Cancelarul german, Angela Merkel, avertizează că închiderea frontierelor din cauza extracomunitarilor poate conduce la conflicte militare, evocând tensiuni la frontierele Germaniei cu Austria şi probleme în Croaţia, Slovenia şi România din cauza gardului metalic construit de Ungaria.
Urmărește
1973 afișări
Merkel avertizează că pot fi conflicte, evocând tensiuni, inclusiv cu România din cauza gardului ungar (Imagine: APF/Arhiva Mediafax Foto)
În cursul unei conferinţe a CDU desfăşurată în oraşul german Darmstadt, Merkel a încercat din nou să justifice politicile flexibile ale Berlinului în materie de imigraţie, evocând disensiunile cu partenerii social-democraţi. "Continuăm să negociem. Nu este prima dată când suntem nevoiţi să convingem SPD de lucruri rezonabile. Germania va ajuta oamenii care fug de războaie şi persecuţii", a spus liderul CDU, insistând pentru crearea unor zone de tranzit.
Zilele următoare, cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), se va întâlni din nou cu vicecancelarul Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social-Democrat (SPD), şi cu premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, pentru a discuta despre propunerea instituirii unor zone de tranzit pentru imigranţii extracomunitari. Planul prevede crearea unor zone de tranzit de-a lungul frontierei germane pentru selectarea refugiaţilor şi depistarea imigranţilor cu raţiuni economice. Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), pledează pentru construirea centrelor de tranzit, dar Partidul Social-Democrat se opune deţinerii extracomunitarilor.
Cancelarul Germaniei a avertizat că există riscul izbucnirii unor conflicte militare dacă unele ţări îşi închid frontierele spre Germania, explicând că unele state se tem că extracomunitarii vor rămâne pe teritoriile lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TikTok respinge zvonurile că Elon Musk va cumpăra platforma, înainte de a fi interzisă în SUA: „Pură ficțiune”
-
MApN: România participă din acest an la 3 din cele 8 grupuri de luptă ale NATO de pe Flancul Estic
-
Noua provocare pentru Ucraina în războiul cu Rusia: Soldaţii sinucigaşi din Coreea de Nord
-
Un microbuz în care se aflau zece persoane a fost implicat într-un accident pe Valea Oltului
"Ne confruntăm cu o situaţie care nu a mai fost până acum: perspectiva unor conflicte, care părea îndepărtată, s-a apropiat de noi", a subliniat Merkel, potrivit EUObserver.
"Construirea gardului de către Ungaria a perturbat tranzitul fluxului de imigranţi", a subliniat Merkel, potrivit Der Spiegel şi Deutsche Welle, notând că, din cauza barierelor montate de autorităţile ungare, extracomunitarii încearcă să tranziteze Croaţia, Slovenia şi România.
"Nu vreau să apară din nou conflicte militare în zona Balcanilor", a insistat Merkel, referindu-se la războaiele produse în anii 1990 în spaţiul fost iugoslav.
Ungaria a construit gard metalic la frontiera cu Serbia şi Croaţia, evocând un plan similar pentru segmente ale frontierei cu România. În acest context, mii de extracomunitari care erau în Serbia s-au orientat în principal spre Croaţia şi Slovenia pentru a ajunge în Austria şi Germania.
Angela Merkel a explicat că Germania, în calitatea de cel mai mare stat din cadrul Uniunii Europene, are o responsabilitate mare în găsirea unei soluţii care să încurajeze solidaritatea, nu disensiunile, în gestionarea crizei imigranţilor.
"Sunt destul de sigură că putem găsi o soluţie", a încheiat Merkel.
Potrivit estimărilor, în Germania vor ajunge în 2015 între 800.000 şi 1,2 milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi din Africa, Guvernul Angela Merkel fiind criticat pentru atitudinea flexibilă privind primirea extracomunitarilor.
Citește pe alephnews.ro: Statuile lui Donald Trump ca Buddha au devenit un „must-have” în China. Vândute online, ele costă între 140 și 2.600 de euro
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: FT: Criza imigranţilor ar putea însemna "sfârşitul erei Merkel". Cancelarul german ar putea renunţa la funcţie până în 2017 - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce s-a descoperit pe cadavrul femeii ucise din Bragadiru. Medicii legiști au examinat trupul
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:48
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia / Biden: Putin nu şi-a îndeplinit niciunul dintre obiectivele strategice din Ucraina / Lavrov: „Suntem gata să discutăm despre garanţii de securitate pentru Ucraina”
-
astăzi, 13:46
MApN: România participă din acest an la 3 din cele 8 grupuri de luptă ale NATO de pe Flancul Estic