- Home
- Externe
- BERLIN, (02.03.2016, 13:59)
- Roxana Maciuca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Merkel: Imigranţii nu au dreptul a impune unei ţări UE să le ofere statut de azilanţi
Imigranţii nu au dreptul de a-şi alege ţara în care să solicite azil şi nu pot impune statului respectiv să le acorde acest statut, a declarat Angela Merkel, cancelarul german, după întâlnirea cu premierul croat, Tihomir Oreskovic, din Berlin, potrivit site-ului postului Deutsche Welle.
Urmărește
1233 afișări
Merkel: Imigranţii nu au dreptul a impune unei ţări UE să le ofere statut de azilanţi (Imagine: AP / Mediafax Foto)
Cancelarul german a solicitat ca UE să reinstaleze zona de liberă-circulaţie Schengen, care se confruntă cu restricţii din ce în ce mai mari, în contextul în care tot mai multe state, mai ales cele balcanice, restricţionează accesul imigranţilor pe teritoriile lor.
Merkel a pledat pentru găsirea unor soluţii comune privind criza imigranţilor din Grecia, unde se află circa 50.000 de extracomunitari, iar 10.000 sunt blocaţi la graniţa cu Macedonia.
"Nu este prevăzut niciun drept în cazul refugiaţilor care să le permită să declare: «Vreau să primesc statut de azilant într-un anumit stat UE»", a precizat Merkel. Anul trecut, în Germania, au fost înregistraţi 1,1 milioane de solicitanţi de azil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Unii analişti au comparat situaţia actuală din Grecia cu cea din Ungaria de anul trecut, când guvernul ungar a decis închiderea principalei gări din Budapesta. Aproximativ 25.000 de imigranţi au rămas blocaţi încercând să ajungă în Austria, ceea ce a determinat conducerea de la Berlin să intervină în gestionarea respectivei crize. În cele din urmă, autorităţile ungare au permis imigranţilor să iasă din ţară pentru a ajunge în Austria şi Germania.
Întrebată dacă autorităţile germane intenţionează să intervină în gestionarea crizei de la frontiera greco-macedoneană, cancelarul german a explicat că cele două situaţii nu sunt comparabile, aducând în discuţie eforturile întreprinse de UE în situaţia din Grecia.
Merkel a îndemnat autorităţile din Grecia să protejeze frontierele ţării, solicitând şi celorlalte state UE să accepte nou-veniţii în baza sistemului de cote obligatorii de imigranţi aprobat de UE care prevede repartizarea a 160.000 de extracomunitari în statele membre.
În cadrul întâlnirii de marţi de la Berlin, premierul croat a precizat că ţara ar putea trimite militari la graniţă în cazul unui flux prea mare de imigranţi.
"Dacă va fi necesar să folosim armata, vom folosi această opţiune. Militarii vor contribui la facilitatea procedurilor de înregistrare", a declarat Tihomir Oreskovic. Dar a dat asigurări că ţara "va trata refugiaţii cu umanitate" şi va căuta o soluţie europeană comună pentru criza imigranţilor.
Unii oficiali au avertizat că numărul imigranţilor blocaţi în Grecia ar putea ajunge la 70.000 în săptămânile următoare, pe fondul restricţiilor impuse de Macedonia.
În cursul zilei de luni, autorităţile macedonene nu au permis decât trecerea a 30 de refugiaţi.
Austria a impus în urmă cu zece zile restricţii la graniţele sale, stabilind cote de imigranţi care pot primi permisiunea de a intra în ţară, cote care permit doar 3.200 de sosiri zilnice.
UNHCR a anunţat, marţi, că peste 131.000 de imigranţi au intrat în Europa în primele două luni ale anului, după ce au traversat Marea Mediterană, dintre care peste 122.000 au sosit pe ruta Turcia-Grecia.
Citeşte şi: Cameron: Ieşirea din UE ar plasa Marea Britanie în poziţia de ţară asociată, obligată să accepte imigranţi
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe