- Home
- Externe
- BERLIN, (07.12.2014, 13:12)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Merkel: Reformele iniţiate de Franţa şi Italia sunt insuficiente
Cancelarul Germaniei Angela Merkel consideră că reformele iniţiate de Franţa şi Italia nu sunt suficiente, în condiţiile în care mai mulţi oficiali germani au criticat în ultima perioadă nivelul ridicat al deficitului bugetar al Franţei.
Urmărește
190 afișări
Merkel: Reformele iniţiate de Franţa şi Italia sunt insuficiente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Comisia Europeană a spus în mod clar că măsurile prezentate până în acest moment (de către Franţa şi Italia) nu sunt suficiente, lucru cu care sunt de acord", a afirmat Merkel într-un interviu pentru publicaţia Die Welt.
Ea a precizat că CE "a stabilit un calendar conform căruia Franţa şi Italia trebuie să prezinte măsuri suplimentare, în condiţiile în care cele două ţări se află, efectiv, într-un proces de refomare".
Merkel a făcut aceste declaraţii cu două zile înainte de anticipata ei realegere în fruntea Uniunii Creştin-Democrate (CDU).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
La sfârşitul lunii noiermbrie, CE a avertizat Franţa că se află încă în pericolul de a fi amendată, dacă nu continuă implementarea reformelor convenite cu Uniunea Europeană (UE) şi nu respectă regulile bugetare impuse de UE.
CE a hotărât să acorde timp guvernului francez până în luna martie a anului viitor pentru a dovedi că respectă angajamentul privind implementarea reformelor structurale, înainte de a lua o decizie în ceea ce priveşte sancţionarea Franţei. Comisia a evitat, astfel, un conflict cu Parisul legat de necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare.
La finalul lunii octombrie, autorităţile de la Bruxelles au acceptat proiectele de buget ale Franţei şi Italiei pentru 2015, după corecţii de ultim moment, însă nu au exclus posibilitatea de a cere măsuri suplimentate de reducere a deficitelor şi de a impune amenzi în cazul nerespectării regulilor bugetare ale UE.
În octombrie, Guvernul francez a anunţat că va rata atât anul viitor, cât şi în 2016 ţinta de reducere a deficitului bugetar la 3% din produsul intern brut, dar a avertizat că nu va lua măsuri suplimentare de austeritate, în ciuda presiunilor Uniunii Europene.
Franţa, al cărei proiect de buget prevede pentru 2015 un deficit de 4,3% din PIB, a promis o reducere suplimentară a cheltuielilor de 3,6-3,7 miliarde de euro. Deficitul structural va scădea cu peste 0,5 puncte procentuale, faţă de 0,2% în proiectul iniţial.
Ţinta unui deficit bugetar de sub 3% trebuia atinsă în 2015, după ce guvernul francez ceruse deja de două ori Comisiei Europene să amâne acest termen.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe