Mesajul Ucrainei către Ungaria: Nu acceptăm propuneri de pace bazate pe retorică rusească

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, i-a spus omologului său ungar, Peter Szijjarto, în timpul discuţiilor de miercuri de la Washington, că orice iniţiative pentru a încerca să pună capăt războiului Moscovei în Ucraina nu ar trebui să se bazeze pe naraţiuni ruseşti.

Urmărește
1014 afișări
Imaginea articolului Mesajul Ucrainei către Ungaria: Nu acceptăm propuneri de pace bazate pe retorică rusească

Sursa foto: X / @DmytroKuleba

Întâlnirea lor în marja summitului NATO are loc după ce prim-ministrul ungar Viktor Orban, care a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE, a vizitat Kievul, Moscova şi Beijingul pentru discuţii pe care le-a prezentat drept o „misiune de pace", scrie Reuters.

În cadrul unei postări publicate pe X, Kuleba a că l-a informat pe Szijjarto „că nicio iniţiativă de pace nu se poate baza pe relatările Rusiei", a spus el.

Oficialii de la Kiev au respins ideea unei încetări a focului, inclusiv ultimele propuneri ale lui Vladimir Putin înaintea summitului de pace din Elveţia din luna iunie, spunând că aceasta ar duce doar la mai multe atacuri ruseşti mai târziu. Aceştia au declarat că nu există nicio alternativă la planul Kievului pentru un acord, care prevede ca trupele ruse să părăsească teritoriul ucrainean.

Încă de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, Viktor Orban a menţinut canalele deschise cu Moscova şi s-a opus de mai multe ori iniţiativelor UE privind sprijinul pentru Kiev.

Cu ocazia vizitei sale în Ucraina, prima de acest fel de la începutul războiului, Viktor Orban i-a propus lui Volodimir Zelenski să ia în considerare o încetare a focului pentru a accelera procesul de pace, o idee respinsă categoric de Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici