Mesajul unui politician britanic pentru români, după ce a aflat de campania „Romanians Adopt Remainians”

„Ţara noastră este în haos, suntem într-o situaţie foarte dificilă”. Aşa ar rezuma europarlamentarul britanic Julie Ward săptămâna care a trecut de când cetăţenii Regatului Unit au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană. După reacţiile dure şi protestele masive, singurul lucru care mai poate scoate Marea Britanie din criză este empatia, crede oficialul englez.

Urmărește
8006 afișări
Imaginea articolului Mesajul unui politician britanic pentru români, după ce a aflat de campania „Romanians Adopt Remainians”

Mesajul unui politician britanic pentru români, după ce a aflat de campania „Romanians Adopt Remainians”

Exact asta a găsit în campania Gândul şi GMP Adevertising/Webstyler, „Romanians Adopt Remainians”, despre care spune că a aflat chiar în primele zile de la lansare şi în care a văzut exponentul perfect al mentalităţii Uniunii Europene: „Cred că acest demers arată o solidaritate uimitoare. Este o campanie minunată, va mulţumim!”, le transmite Ward românilor care au fost dispuşi să „adopte” un britanic.
 
Campania „Romanians Adopt Remainians” a ajuns rapid şi în Parlamentul European, dovadă că europarlamentarul britanic, membru al Partidului Laburist şi al Alianţei Progresiste a Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, a aflat despre ea la puţin timp după lansare.
 
„Ştiam despre această campanie şi cred chiar că este una minunată, vă mulţumim pentru că faceţi asta! Cu adevărat, vă mulţumim! Este extrem, extrem de important! Eu am stabilit, în timp, foarte multe conexiuni cu oameni din alte ţări, inclusiv cu români, şi ei sunt foarte pozitivi, au unul dintre cele mai importante principii ale Europei, şi anume solidaritatea, iar eu cred că acest demers arată o solidaritate uimitoare. Este o campanie minunată, va mulţumim!”, le transmite Julie Ward românilor care s-au alăturat demersului Gândul şi GMP Advertising/Webstyler.

Într-adevăr, de solidaritate au acum cea mai mare nevoie britanicii care, la o săptămână după referendum, încep să-şi dea cu adevărat seama ce implică ieşirea din Uniunea Europeană. La Londra au început proteste masive de stradă, cu toate că, spune europarlamentarul Julie Ward, toată lumea se aştepta ca procentele să fie apropiate, mai ales că presa britanică de dreapta, susţinătoare a Brexitului, a avut o mare parte din influenţă: „S-au scris foarte multe lucruri irelevante care au alimentat ‘poveştile de groază’, şi ştiţi cum este: «Spune-le oamenilor o minciună suficient de des, iar ei o vor crede»”. Şi multe minciuni au fost spuse de susţinătorii campaniei ‘Leave’”, a declarat Ward pentru Gândul.

Una dintre ele ar fi aceea că Marea Britanie plăteşte 350 de milioane de lire pe săptămână la UE, bani care, în eventualitatea unei părăsiri a blocului comunitar, ar putea merge la sistemul de sănătate din Regat, fapt despre care chiar susţinătorii ‘Leave’ au spus că e imposibil. Artizanii Brexitului au mizat mai ales pe coarda sensibilă a imigraţiei, a spus Ward, care îşi aminteşte că, foarte aproape de ziua referendumului, au promovat un afiş cu un mesaj depreciativ la adresa comunităţii turce, prin care dădeau de înţeles că în curând toată populaţia din ţară se va muta în Marea Britanie, după integrare – „Turkey (population 76 million) is joining the EU. Vote Leave, take back control”.

Citeşte continuarea articolului în Gândul

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici