Meta: Oficiali americani asociaţi campaniilor lui Joe Biden şi Donald Trump, vizaţi de hackeri iranieni pe WhatsApp

Compania Meta a învinuit un grup de hackeri iranieni pentru încercările de a accesa conturile de WhatsApp ale unor oficiali americani asociaţi campaniilor prezidenţiale ale lui Joe Biden şi Donald Trump.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Meta: Oficiali americani asociaţi campaniilor lui Joe Biden şi Donald Trump, vizaţi de hackeri iranieni pe WhatsApp

Meta: Oficiali americani asociaţi campaniilor lui Joe Biden şi Donald Trump, vizaţi de hackeri iranieni pe WhatsApp

Meta a declarat vineri că a blocat un „mic grup” de conturi WhatsApp care erau legate de hackeri iranieni care vizau oficiali asociaţi cu preşedintele Joe Biden şi fostul preşedinte Donald Trump, scrie CNBC.

Gigantul tehnologic - care deţine şi WhatsApp - a anunţat că schema era menită să exploateze „oficiali politici şi diplomatici, precum şi alte personalităţi publice, inclusiv unele asociate cu administraţiile preşedintelui Biden şi fostului preşedinte Trump”. Pe lângă aceste ţinte, campania a vizat, de asemenea, şi persoane din Israel, Palestina, Iran şi Regatul Unit.

În spatele acestor atacuri se află APT42 – un grup de hackeri asociat cu Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran, potrivit POLITICO.

Nu este pentru prima dată când gruparea este învinuită că se află în spatele unor astfel de acţiuni de hacking. În urmă cu aproape 2 săptămâni, Google a confirmat faptul că aceeaşi grupare a vizat campaniile lui Donald Trump şi Joe Biden. Anterior, şi Donald Trump – candidatul la preşedinţia SUA din partea Republicanilor – a dat vina pe Iran pentru piratarea campaniei sale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici