- Home
- Externe
- BANGKOK, (04.11.2011, 15:08)
- Valentin Vidu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Metroul din Bangkok, ameninţat de inundaţii
Cele mai importante inundaţii cu care Thailanda se confruntă în ultimii 50 de ani au atins vineri limita de nord a centrului oraşului Bangkok, impunând închiderea unui vast centru comercial şi ameninţând mai multe staţii subterane de metrou din capitala thailandeză.
Urmărește
163 afișări
Metroul din Bangkok, ameninţat de inundaţii (Imagine: Mediafax foto/AFP)
Aproximativ 20 la sută din suprafaţa capitalei este inundată cu apă şi noroi, deşeuri industriale toxice şi menajere şi cadavre de animale, care reprezintă o ameninţare pentru sănătate, relatează AFP.
Această masă în putrefacţie înaintează câte puţin în fiecare zi şi a ajuns până la intersecţia Lat Phrao, în nordul oraşului, unde un vast centru comercial, Central Plaza, a fost nevoit să închidă.
Un purtător de cuvânt al metroului din Bangkok, MRT, a anunţat că trei staţii - Lat Phrao, Phahon Yothin şi Chatuchak Park - urmează să fie închise, dacă nivelul apei atinge 40 de centrimetri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Tottenham, cu Radu Drăguşin în primul 11, a spulberat-o pe Manchester City în deplasare
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
"Am mobilizat personal în toate staţiile cu risc, pentru a evalua situaţia oră cu oră", a declarat el.
Piaţa de la Chatuchak, o atracţie pentru turişti, urmează să rămână deschisă la sfârşitul săptămânii, la solicitarea comercianţilor.
În cele trei luni de când au loc inundaţii au murit 442 de persoane, iar alte câteva milioane, în nordul şi centrul ţării, au fost afectate.
Centrul acestui oraş de 12 milioane de locuitori nu a fost inundat, fiind protejat de diguri. Dar autorităţile au cerut evacuarea totală a opt dintre cele 50 de districte ale capitalei şi evacuarea parţială a altor paru.
Aceste 12 districte numără aproximativ 1,7 milioane de locuitori, mult mai mulţi decât pot fi găzduiţi în centrele de primire pentru sinistraţi. Însă mulţi dintre ei preferă să rămână pe loc, în pofida riscului de electrocutare, lipsei de apă potabilă şi dificultăţilor în livrarea de raţii alimentare.
În urma unui muson foarte abundent în precipitaţii, apa s-a acumulat în zonele de câmpie din centrul ţării, afectând zeci de provincii şi milioane de persoane.
În prezent, autorităţile încearcă să le dreneze spre fluvii şi canale şi să salveze centrul financiar şi comercial al capitalei, a cărui blocare ar avea consecinţe catastrofale pe plan economic.
Dar autorităţile se confruntă cu furia şi nerăbdarea locuitorilor din anumite districte, care consideră că au fost sacrificaţi pentru salvarea centrului economic al capitalei şi cartierelor bogate.
Aeroportul naţional Don Mueang, pentru zboruri interne, este închis de mai multe zile, însă aeroportul internaţional funcţionează normal. El este protejat integral de un perete cu înălţimea de 3,5 metri, supravegheat în permanenţă, iar planul de urgenţă va fi declanşat doar dacă nivelul apei ajunge la 2,5 metri, a anunţat Somchai Sawasdeepon, directorul aeroportului.
"Cred că putem evacua toţi pasagerii în 24 de ore", a apreciat el, într-o conferinţă de presă. "Nivelul apei nu mă îngrijorează", a subliniat Sawasdeepon.
Însă, de când au început inundaţiile, declaraţiile contradictorii ale autorităţilor s-au multiplicat şi lasă impresia că nu ştiu până unde exact vor avansa acestea şi când va fi afectat centrul oraşului.
Pagubele produse în acest dezastru au fost estimate, săptămâna aceasta, de către Ministerul Finanţelor, la 180 de miliarde de bahţi (4,2 miliarde de euro), lucru care va afecta creşterea economică a ţării în acest an.
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe