MI5: Extremişti libieni ar putea comite atentate în Marea Britanie

Serviciul britanic de informaţii interne (MI5) avertizează că imigranţi libieni intenţionează să comită atacuri teroriste în Marea Britanie drept răzbunare pentru raidurile aeriene împotriva regimului Muammar Kadhafi, informează Daily Mail.

Urmărește
36 afișări
Imaginea articolului MI5: Extremişti libieni ar putea comite atentate în Marea Britanie

MI5: Extremişti libieni ar putea comite atentate în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţiile au fost obţinute după interceptarea a sute de conversaţii între libieni din Marea Britanie care menţin legătura cu compatrioţi rămaşi în Libia.

MI5 a trimis un raport aliaţilor Marii Britanii cu câteva ore înainte ca primele raiduri aeriene să fie declanşate în Libia, avertizând că oameni de afaceri libieni din Marea Britanie ar putea recruta terorişti, plătindu-i să comită atentate.

În 1988, o bombă a explodat într-un avion de pasageri american deasupra localităţii scoţiene Lockerbie, într-un atentat atribuit regimului Muammar Kadhafi, după intervenţia americană din 1986.

Avertismentul a fost lansat în condiţiile în care mai multe state occidentale, inclusiv Marea Britanie, au iniţiat o campanie de raiduri aeriene împotriva Libiei, pentru a opri regimul Kadhafi să reprimeze brutal forţele opoziţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici