Microsoft acuză China de atacuri cibernetice
Microsoft a acuzat un grup chinez de spionaj cibernetic de atacuri asupra software-ului său de server de poştă electronică, relatează BBC.
Compania de tehnologie a declarat că hackerii aparţin unui grup susţinut de stat, un „actor calificat şi sofisticat”.
Într-o postare pe blog, Microsoft a spus că campania de hacking a folosit patru vulnerabilităţi nedetectate anterior în diferite versiuni ale software-ului.
Problemele de securitate le-au permis hackerilor să acceseze de la distanţă conţinutul conturilor de e-mail.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Threat Intelligence Centre al Microsoft a atribuit atacurile grupului Hafnium, considerat a fi sponsorizat de stat şi care funcţionează din China.
Microsoft a declarat că Hafnium vizează cercetătorii în boli infecţioase, firmele de avocatură, instituţiile de învăţământ superior şi contractorii din apărare.
Au fost, de asemenea, vizate think tanks-uri politice şi grupuri neguvernamentale.
Aceasta este a opta oară în ultimele 12 luni când Microsoft a dezvăluit public state care vizează instituţii critice şi societatea civilă.
Deşi Hafnium are sediul în China, îşi desfăşoară operaţiunile în principal din servere private virtuale închiriate în SUA, a spus Microsoft.
În mod separat, Microsoft a declarat că a observat că Hafnium interacţionează cu utilizatorii Office 365.
Compania a lansat actualizări de software destinate soluţionării vulnerabilităţilor din software-ul său.
Microsoft a declarat că atacul nu are nicio legătură cu atacul SolarWinds, care a lovit agenţiile guvernamentale americane la sfârşitul anului trecut.
În timp ce multe firme de tehnologie din SUA au avut o relaţie tumultuoasă cu guvernul chinez, Microsoft a fost prezent din 1992.
Spre deosebire de Facebook şi Twitter, platforma de socializare Microsoft orientată spre afaceri, LinkedIn, este încă accesibilă în China.
La fel este şi motorul său de căutare Bing, deşi Baidu domină piaţa de căutare.
Compania conduce, de asemenea, un centru pentru cercetarea inteligenţei artificiale în China.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO