Mihai Ghimpu : Cele trei funcţii principale în stat vor reveni PLDM, PL şi PDM

Cele trei funcţii principale în stat vor reveni Partidului Liberal Democrat (PLDM), Partidului Liberal (PL) şi Partidului Democrat (PDM), a anunţat vineri preşedintele PL Mihai Ghimpu, care a refuzat însă să ofere nume, relatează PRO TV Chişinău.

Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu : Cele trei funcţii principale în stat vor reveni PLDM, PL şi PDM

Mihai Ghimpu anunţă că cele trei funcţii principale în stat vor reveni PLDM, PL şi PDM (Imagine: Mediafax Foto)

"Atât vă pot spune, cele trei funcţii revin PLDM, PDM şi PL, AMN (Alianţa Moldova Noastră) este împăcată cu asta, dar asta-i tot", a declarat Ghimpu, refuzând să ofere mai multe detalii.

Şi ceilalţi lideri evită să comenteze subiectul privind distribuirea funcţiilor. "AMN nu rămâne pe dinafară, facem parte din coaliţie", a declarat preşedintele formaţiunii, Serafim Urechean.

"Toate funcţiile vor fi distribuite corect în cadrul coaliţiei", a explicat, la rândul său, preşedintele PLDM, Vlad Filat, în timp ce liderul PDM, Marian Lupu, a precizat că "este un subiect care în curând va deveni unul public".

Totodată, membrii coaliţiei şi-au reiterat declaraţiile potrivit cărora nu sunt dispuşi să ofere vreo funcţie de conducere comuniştilor în schimbul a opt voturi pentru a putea alege şeful statului.

"Nici una dintre cele trei funcţii nu ajunge la comunişti şi nici altele", a subliniat Ghimpu.

Liderul democraţilor a amintit de situaţia din 2005, când mai multe partide au votat un preşedinte comunist, iar PCRM nu a oferit nici o funcţie în schimb.

"În 2005 a avut loc un dialog politic, putem implementa şi acum această formulă", a declarat Marian Lupu.

Membrii PCRM au refuzat să comenteze declaraţiile celor patru lideri. "Nu vorbim pentru că orice decizie se pregăteşte înainte de a fi anunţată şi o decizie politică serioasă nu este obiectul unor speculaţii", a declarat deputatul comunist Mark Tkaciuk.

Alianţa pentru Integrare Europeană deţine 53 de mandate, suficiente pentru a alege preşedintele Legislativului, dar nu şi pentru a vota şeful statului.

În cazul în care Parlamentul nu va putea vota preşedintele ţării, Constituţia prevede dizolvarea acestuia peste un an şi organizarea unor noi alegeri parlamentare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici