Mihai Ghimpu, reales la conducerea Partidului Liberal

Preşedintele interimar al R.Moldova, Mihai Ghimpu, a fost reales duminică în funcţia de lider al Partidului Liberal, în cursul unui congres desfăşurat la Chişinău, relatează ProTV Chişinău.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu, reales la conducerea Partidului Liberal

Mihai Ghimpu, reales la conducerea Partidului Liberal (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Nepotul lui Ghimpu, Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, şi-a retras candidatura la preşedinţia partidului înainte de vot, afirmând că "Mihai Ghimpu merită să fie în continuare liderul partidului", deoarece "calul bun nu trebuie schimbat", conform site-ului jurnal.md.

Partidul Liberal din R.Moldova a ales şi trei prim-vicepreşedinţi (Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru şi Ion Hădârcă), precum şi patru vicepreşedinţi (Corina Fusu, Vlad Lupan, Boris Vieru şi Valeriu Muntean), iar în funcţia de secretar general a fost desemnat Oleg Bodrug.

Ghimpu este preşedinte al Partidului Liberal din 1998, iar Chirtoacă ocupă funcţia de vicepreşedinte din mai 2005.

Partidul Liberal din Republica Moldova face parte din Alianţa pentru Integrare Europeană, aflată la guvernare la Chişinău, iar Ghimpu este preşedinte al Parlamentului şi, în această calitate, asigură interimatul la conducerea ţării, după încheierea mandatului lui Vladimir Voronin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici