- Home
- Externe
- (23.04.2022, 20:30)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mii de germani au protestat împotriva extinderii unei mine de cărbune. Germania încearcă să reducă dependenţa faţă de Rusia
- Mii de oameni au protestat sâmbătă împotriva planurilor de a dărâma un sat din vestul Germaniei pentru a extinde o mină de cărbune care, potrivit activiştilor de mediu, ar trebui închisă, nu extinsă.
- Agenţia germană de ştiri dpa a citat poliţia care a declarat că demonstraţia din Luetzerath, la aproximativ 40 de kilometri vest de Köln, s-a desfăşurat în mod paşnic. Aproximativ 2.000 de persoane au participat, potrivit dpa.
Urmărește
2689 afișări
Sursa foto: AP
Manifestaţia a avut loc la câteva săptămâni după ce ultimul fermier din sat şi-a vândut proprietatea companiei de utilităţi RWE, după ce a pierdut un proces împotriva evacuării sale. Satul este încă locuit de activişti, dintre care unii au construit case în copaci în încercarea de a opri extinderea minei Garzweiler din apropiere, scrie AP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Activiştii pentru protecţia climei susţin că satul şi altele din apropiere nu ar trebui să fie demolate, deoarece arderea cărbunelui care se află încă în sol subminează eforturile Germaniei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
Printre participanţii la protest s-a numărat şi Ilyess El Kortbi, un activist pentru climă din Ucraina, care a criticat Germania deoarece continuă să cumpere cărbune, petrol şi gaze din Rusia, argumentând că acest lucru ajută la finanţarea războiului distructiv al Rusiei împotriva ţării sale.
Unii oficiali germani au replicat că, pentru a reduce pe termen scurt importurile de combustibili fosili din Rusia, Germania trebuie să se bazeze pe alte surse de energie, inclusiv pe cărbunele lignit extras la Garzweiler.
Centralele electrice pe bază de cărbune din apropierea minei se numără printre cei mai mari emiţători de dioxid de carbon din Uniunea Europeană, principalul gaz cu efect de seră.
Sondajele de opinie recente arată o creştere semnificativă a sprijinului electoratului pentru partidul ecologist Verzii înainte de alegerile regionale de luna viitoare din Renania de Nord-Westfalia, unde se află mina.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe