- Home
- Externe
- VATICAN, (27.02.2013, 14:03)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mii de oameni, în Piaţa Sfântul Petru pentru ultima audienţă a Papei Benedict al XVI-lea. Papa evocă "apele agitate" din perioada Pontificatului său
Papa Benedict al XVI-lea a evocat miercuri "apele agitate" din perioada Pontificatului său, adăugând totodată că "Dumnezeu nu va lăsa Biserica să se scufunde", în timpul ultimei sale audienţe în faţa a peste 150.000 de persoane reunite în Piaţa Sfântul Petru.
Urmărește
834 afișări
Mii de oameni, în Piaţa Sfântul Petru pentru ultima audienţă a Papei Benedict al XVI-lea. Papa evocă "apele agitate" din perioada Pontificatului său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Sunt într-adevăr emoţionat şi văd Biserica vie", a declarat Papa, răspunzând aclamaţiilor călduroase ale mulţimii, după care şi-a început cateheza.
Fragil, dar zâmbitor, Papa, în vârstă de aproape 86 de ani, a făcut mai înainte un tur al pieţei în papamobil, în timp ce creştinii catolici fluturau drapele din toate ţările şi banderole pe care scria "mulţumesc" în toate limbile.
Papa a vrut să lase un mesaj de încredere înaintea retragerii de joi, spunând: "în ultimele luni, am simţit că forţele îmi scad şi i-am cerut lui Dumnezeu în rugăciune, cu insistenţă, să mă lumineze (...), să mă facă să iau decizia cea mai dreaptă (...) Am făcut acest pas în deplină cunoştinţă atât de gravitatea, cât şi de noutatea sa, dar, de asemenea, cu o mare seninătate a sufletului", a dat asigurări el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
În opt ani de Pontificat, a recunoscut el, făcând aluzie la scandaluri şi controverse, "au existat momente deloc uşoare, în care apele erau agitate şi vântul potrivnic, ca în întreaga istorie a Bisericii, iar Domnul părea că doarme. Dar tot timpul am ştiut că barca Bisericii nu este a mea, nu este a noastră, că este barca Lui şi nu o va lăsa să se scufunde", a subliniat el.
Apoi a amintit că, devenind Papă la 19 aprilie 2005, "o mare greutate a fost pusă pe umerii săi" şi că "dimensiunea privată a vieţii sale a fost complet suprimată". Benedict al XVI-lea a reiterat că se va retrage din orice activitate publică, chiar dacă un Papă "nu poate reveni la viaţa privată".
"Decizia mea de a renunţa la exercitarea activă a ministerului, nu va schimba aceasta. Eu nu revin la viaţa privată, la o viaţă de călătorii, de întâlniri, de recepţii, de conferinţe, etc... Eu nu abandonez crucea, dar rămân într-un mod nou aproape de Domnul crucificat. Eu nu îmi mai asum puterea sarcinii de a guverna Biserica, dar rămân în serviciul rugăciunii. Sfântul Benedict (fondatorul marelui ordin creştin al benedictinilor), al cărui nume de Papă îl port, îmi va fi un mare exemplu".
"Voi continua să însoţesc calea Bisericii în rugăciune şi reflecţie", a spus Papa.
Numeroase persoane au venit miercuri în Piaţa Sfântul Petru, unde Papa Benedict al XVI-lea şi-a făcut ultima apariţie publică la Vatican, înainte de demisia sa istorică de joi
Mulţimea s-a reunit în linişte de-a lungul Via della Conciliazione, bulevardul care se întinde din Piaţa Sfântul Petru până la râul Tibru, pentru a asista la audienţa Papei, care a început la ora locală 10.30 (11.30 ora României).
Credincioşii s-au reunit într-o atmosferă prietenoasă şi pe o vreme însorită, sub privirile agenţilor italieni de protecţie civilă. La intrarea în celebra colonadă a lui Bernini, un serviciu de ordine format din tineri ai Opus Dei organizează cozile de aşteptare la intrarea în piaţă, blocată de garduri metalice.
Unii poartă pălării de soare, nişte tineri cântă la chitară şi la bongo. Mulţi dintre ei poartă tricouri cu însemnele Anului Credinţei.
"Am venit să-mi exprim recunoştinţa pentru tot ce a făcut în opt ani. Demisia sa este un mesaj important pentru toţi creştinii. El pleacă fără amărăciune, cu blândeţe şi seninătate", explică părintele Giulio, în vârstă de 67 de ani, preot în regiunea muntoasă Abruzzo, din apropierea Romei.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: PAPA BENEDICT AL XVI-LEA DEMISIONEAZĂ începând cu 28 februarie: Nu mai am forţele necesare pentru a conduce Biserica - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe