Video Militari americani atacaţi în vestul Turciei. Naţionaliştii le-au tras pungile peste cap

  • Mai mulţi militari americani au fost implicaţi într-o luptă în vestul Turciei.
  • Ei se aflau pe stradă în momentul în care au fost atacaţi de un grup de tineri naţionalişti turci.
  • În sprijinul militarilor agresaţi au sărit câţiva colegi.
Urmărește
83133 afișări

Mai mulţi tineri turci, membri ai unui grup naţionalist, au agresat fizic, luni, doi militari americani în vestul Turciei, au anunţat Ambasada SUA şi biroul guvernatorului local, potrivit Reuters.

Doi militari americani de pe nava Shore Liberty a grupului de desant USS Wasp (LHD-1) din Izmir, Turcia, au fost atacaţi şi li s-au pus pungi peste cap de către un grup de tineri naţionalişti turci, care au spus că este o „răzbunare" pentru un incident care a avut loc între militarii americani şi turci la începutul anilor 2000. 

Membrii Uniunii Tineretului din Turcia (TGB), o ramură de tineret a Partidului naţionalist de opoziţie Vatan, au „atacat fizic” doi militari americani îmbrăcaţi în civil în districtul Konak.

Cinci militari americani au sărit în sprijinul colegilor lor înainte ca poliţia să intervină. Toţi cei 15 atacatori au fost reţinuţi şi a fost declanşată o anchetă.

„Militarii americani care au sângele soldaţilor noştri şi a miilor de palestinieni pe mâinile lor nu pot murdări ţara noastră. De fiecare dată când păşiţi pe aceste meleaguri, vă vom primi aşa cum meritaţi", a transmis TGB.

Militarii americani sunt în siguranţă, a precizat Ambasada SUA în Turcia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici