- Home
- Externe
- BERLIN, (07.02.2015, 18:30)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Militari americani se adresează justiţiei după ce au fost în misiune la Fukushima şi s-au îmbolnăvit
Mai mulţi membri ai Forţelor navale americane, care au participat la o misiune umanitară în Japonia în urma accidentului de la centrala nucleară Fukushima în martie 2011, au dat în judecată compania Tepco după ce s-au îmbolnăvit, posibil din cauza expunerii la radiaţii, relatează Der Spiegel online.
Urmărește
811 afișări
Militari americani se adresează justiţiei după ce au fost în misiune la Fukushima şi s-au îmbolnăvit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Plângerea de 100 de pagini, care conţine numele a 247 de marinari bolnavi, a fost admisă de un tribunal american, iar procesul va începe la 26 februarie. Acţiunea în justiţie vizează Tepco, Toshiba, Hitachi, Ebasco şi General Electric, companii implicate în operarea sau construirea reactoarelor de la Fukushima.
În martie 2011, portavionul USS Ronald Reagan a fost trimis în Japonia după tsunamiul devastator care a provocat un accident grav la centrala nucleară Fukushima, operată de compania Tepco. De atunci, mai mulţi membri ai echipajului portavionului s-au îmbolnăvit, posibil din cauza expunerii la radiaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Ofiţerul Leticia Morales, care a participat la misiunea umanitară Tomodachi din Japonia, a început să se simtă rău în mai 2013 şi, în urma analizelor, a descoperit că are o tumoră la ficat, apoi probleme la coloana vertebrală, o tumoră malignă la glanda tiroidă şi ulterior la sân. Un doctor la care a fost i-a povestit că a extirpat glandele tiroide a şase marinari care au fost pe portavionul USS Ronald Reagan.
Ea a povestit că armata le-a spus că misiunea din Japonia nu este periculoasă pentru sănătate, iar un raport al Departamentului Apărării prezentat Congresului a conchis că marinarii care au participat la misiunea Tomodachi nu au fost expuşi la niveluri periculoase de radiaţii.
Morales a aflat de procesul pe care voiau să îl lanseze doi avocaţi din California şi i-a contactat pentru a se alătura, dar a vrut asigurări că acţiunea nu va viza Forţele navale. Avocaţii i-au explicat că în SUA nici nu este posibil să dea în judecată armata, din cauza unei decizii a Curţii Supreme din anii '50, care prevede că statul nu poate fi tras la răspundere pentru răni sau decese survenite în timpul serviciului militar. Prin urmare, Morales şi alţi colegi ai săi s-au alăturat procesului.
Ofiţerul Brett Bingham, care a întâmpinat de asemenea probleme de sănătate, a aflat că ar putea suferi de "hepatită de radiaţii", o afecţiune a ficatului provocată de expunerea la radiaţii. Ron Wright, un militar care s-a îmbolnăvit încă de când se afla în Marea Japoniei, a fost operat de şapte ori şi i s-au prescris analgezice, dar nu i s-a pus nici un diagnostic.
Singurul marinar din unitatea lui Morales care a primit un diagnostic clar este Theodore Holcomb, care avea cancer de glandă paratiroidă şi a decedat în aprilie 2014. El este reprezentat la proces de prietenul şi colegul său Manuel Leslie.
Procesul este condus de Paul Garner, un avocat care afirmă că lista bolilor de care suferă cei aproape 250 de marinari pe care îi reprezintă include diferite forme de cancer, sângerări interne, abcese, tumori, probleme cu glanda tiroidă sau vezica biliară.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Trei muncitori au fost răniţi în timpul unor lucrări la centrala nucleară de la Fukushima
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe