Militari străini deveniţi cetăţeni americani, primiţi de Obama la Casa Albă de Ziua Independenţei

Preşedintele american Barack Obama a salutat miercuri, de Ziua Independenţei americane, 25 de militari originari din 17 ţări care au devenit cetăţeni ai Statelor Unite, în cadrul unei ceremonii organizate în saloanele Casei Albe.

Urmărește
284 afișări
Imaginea articolului Militari străini deveniţi cetăţeni americani, primiţi de Obama la Casa Albă de Ziua Independenţei

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul pentru Securitate Internă Janet Napolitano a prezidat anterior cereminia în cadrul căreia viitorii cetăţeni americani au depus jurământul cu mâna pe steagul american.

Preşedintele Barack Obama a explicat, la Casa Albă, că această ceremonie de "naturalizare" reprezintă o ocazie ideală pentru a sărbători Ziua Naţională, marcând independenţa americană, proclamată în urmă cu 236 de ani.

"Prin această ceremonie de astăzi (miercuri) şi altele ca ea în toată ţara, afirmăm că aventura americană şi reuşita noastră nu ar fi fost posibile fără generaţiile de imigranţi care au venit aici din toate părţile lumii", a declarat Obama.

"Suntem o naţiune de imigranţi şi o spunem atât de des, încât uneori uităm ce înseamnă acest lucru", a continuat el.

Miercuri după-amiaza, Obama urma să primească familiile militarilor la Casa Albă, la un grătar, după care urma să asiste la un concert al Orchestrei Simfonice Naţionale americane în faţa Capitoliului şi la tradiţionalul foc de artificii din capitala federală Washington.

Numeroase focuri de artificii au fost anulate în statele din vecinătatea Marylandului şi Virginei (est), din cauza unei furtuni devastatoare de vinerea trecută, care a lăsat fără electricitate numeroase locuinţe din regiune, dar şi în alte regiuni ale Statelor Unite, de asemenea afectate de condiţii meteorologice nefavorabile şi un val de căldură.

Imigraţia este una dintre temele mari ale campaniei lui Obama împotriva republicanului Mitt Romney, în vederea alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie.

Obama a anunţat pe 15 iunie încetarea expulzărilor pe bază de criterii precise a tinerilor studenţi imigranţi fără forme legale, spre mulţumirea alegătorilor hispanici, o sursă importantă de voturi, cu cinci luni înainte de alegerile prezidenţiale.

Mitt Romney, care şi-a luat o săptămână de vacanţă cu familia la proprietatea sa de la Wolfeboro, în New Hampshire (nord-est), un loc de protipendadă de pe malul Lacului Winnipesaukee, urma să participe la o paradă de 4 iulie organizată în acest mic oraş din New England.

"Atunci când ne vom reuni pentru a mânca împreună şi admira focurile de artificii, să onorăm memoria patrioţilor care au semnat Declaraţia de Independenţă, dar şi a femeilor şi bărbaţilor curajoşi care au luptat să ne protejeze libertăţile în toate generaţiile care au urmat", a declarat Romney, citat într-un comunicat.

"Cu atât de multe persoane care continuă să trăiască, în lume, sub jugul tiraniei, 4 iulie este o ocazie ca noi să apreciem libertatea noastră şi să fim mândri că suntem americani", a mai spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici