- Home
- Externe
- KIEV, (16.05.2022, 23:45)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Militarii ucraineni răniţi părăsesc combinatul Azovstal. Au fost preluaţi de mai multe autobuze
Reuters transmite că mai multe autobuze care, aparent, transportau luptători ucraineni au fost văzute părăsind luni uzina. Nu a fost posibil să se stabilească şi câte persoane se aflau la bord, dar s-a estimat că aproximativ 600 de luptători se află încă în uzină.
Urmărește
1616 afișări
Sursa foto: MediafaxFoto
Unitatea ucraineană refugiată sub combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol a declarat luni că garnizoana îndeplineşte ordinele de a salva vieţile trupelor, un semn aparent că cea mai lungă şi sângeroasă bătălie din războiul din Ucraina a ajuns la final.
Reuters a văzut mai multe autobuze care, aparent, transportau luptători ucraineni părăsind luni uzina. Nu a fost posibil să se stabilească şi câte persoane se aflau la bord. S-a estimat că aproximativ 600 de luptători se află în interiorul vastei uzine din epoca sovietică, inclusiv zeci de răniţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Pentru a salva vieţi, întreaga garnizoană Mariupol pune în aplicare decizia aprobată de Comandamentul Militar Suprem şi speră în sprijinul poporului ucrainean”, a declarat Regimentul Azov într-o postare pe reţelele de socializare.
Acesta a precizat că apărătorii din Mariupol, în sud-estul ţării, au rezistat timp de 82 de zile, câştigând timp pentru ca restul Ucrainei să lupte cu forţele ruseşti şi să obţină armele occidentale necesare pentru a rezista asaltului rusesc.
Combinatul siderurgic a fost ultimul bastion deţinut de ucraineni în portul cândva prosper, acum în ruine după luni de asediu rusesc care, potrivit Ucrainei, a ucis zeci de mii de oameni.
Din februarie, devastarea Mariupolului a devenit un simbol atât al capacităţii Ucrainei de a rezista invaziei ruseşti, cât şi al dorinţei Rusiei de a distruge oraşele ucrainene care rezistă.
Într-o înregistrare video care însoţeşte declaraţia Regimentului Azov, unul dintre comandanţii superiori ai unităţii, Denys Prokopenko, a declarat: „Principalul lucru este să vă daţi seama de toate riscurile, există un plan B, sunteţi pe deplin angajaţi în acest plan care trebuie să permită îndeplinirea sarcinilor atribuite şi să păstreze vieţile şi sănătatea personalului?".
„Acesta este cel mai înalt nivel de supervizare a trupelor. Cu atât mai mult atunci când decizia dumneavoastră este aprobată de cel mai înalt comandament militar”.
Prokopenko nu a precizat ce măsuri luau apărătorii. Videoclipul a fost publicat la câteva ore după ce Rusia a declarat că a fost de acord să evacueze soldaţii ucraineni răniţi către o unitate medicală din oraşul Novoazovsk, controlat de Rusia.
În afară de oţelării, Mariupol este în întregime în mâinile Rusiei, după un asediu care a lăsat locuitorii înghesuiţi în subsoluri, fără apă şi mâncare, iar străzile pline de cadavre.
Moscova neagă că ar fi vizat civili. Atât Organizaţia Naţiunilor Unite, cât şi Crucea Roşie estimează că au murit mii de civili, dar numărul real al victimelor nu a fost încă contabilizat.
Ultimii apărători, inclusiv mulţi dintre cei care au fost răniţi, au rezistat săptămâni întregi în buncăre şi tuneluri construite pentru a rezista unui război nuclear, în adâncul Azovstal, una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa. Civilii au fost evacuaţi din interiorul uzinei la începutul acestei luni.
„S-a ajuns la un acord privind evacuarea răniţilor”, a declarat Ministerul rus al Apărării. „A fost deschis un coridor umanitar prin care militarii ucraineni răniţi sunt duşi la o unitate medicală din Novoazovsk”.
Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a declarat pentru televiziunea ucraineană: „Orice informaţie poate dăuna proceselor care au loc ... În măsura în care procesul este în desfăşurare, nu putem spune ce se întâmplă în acest moment”.
Anterior, soţia unui membru al Batalionului Azov descrisese condiţiile de la uzină: „Sunt în iad. Primesc noi răni în fiecare zi. Sunt fără picioare sau braţe, epuizaţi, fără medicamente”, a declarat Natalia Zaritskaya, potrivit Reuters.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe