Milton se transformă în uragan de categoria 5

  • Uraganul Milton s-a transformat într-un uragan de categoria 5 şi are acum vânturi de 160 mph (257 km pe oră), relatează CNN.
  • Furtuna se află în mijlocul unei perioade excepţionale de intensificare rapidă.
  • Aceasta s-a intensificat cu 95 mph (152 km/oră) în ultimele 24 de ore.
Urmărește
403 afișări
Imaginea articolului Milton se transformă în uragan de categoria 5

Milton se transformă în uragan de categoria 5

Furtuna se alătură uraganului Beryl ca al doilea uragan de categoria 5 al sezonului. Beryl a devenit cel mai timpuriu uragan de categoria 5 înregistrat în timp ce se afla în Marea Caraibelor, la începutul lunii iulie.

Uraganele de categoria 5 sunt încă extrem de rare. Conform datelor Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA), doar 40 de uragane au ajuns atât de puternice în Atlantic. Înainte de acest sezon, doar două uragane de categoria 5 au cutreierat bazinul în anii 2020: Ian din 2022 şi Lee din 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
milton,
uragan,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici