- Home
- Externe
- (09.02.2023, 18:24)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Minerit şi agricultură pe Lună, o soluţie propusă de cercetători pentru a stopa schimbările climatice pe Pământ
Astrofizicienii propun soluţii de geoinginerie pentru încălzirea climatică, deşi scepticii îndeamnă la reducerea „masivă” a combustibililor fosili
Urmărește
837 afișări
Sursa FOTO- NASA
Susţinătorii unei idei care să combată încălzirea globală propun să devieze razele Soarelui departe de Pămân să tragă cu praf lunar dintr-un pistol în spaţiu pentru a devia razele soarelui departe de Pământ.
Conceptul aparent ciudat, subliniat într-o nouă lucrare de cercetare, ar implica crearea unui „scut solar” în spaţiu prin extragerea lunii a milioane de tone de praf şi apoi „ejectarea balistică” la aproximativ câteva mile depărtare de Pământ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Particulele plutitoare de pe Lună ar bloca parţial lumina soarelui, afirmă The Guardian.
„O parte cu adevărat interesantă a studiului nostru a fost realizarea faptului că particulele de praf lunar au dimensiunea şi compoziţia potrivită pentru a împrăştia eficient lumina soarelui departe de Pământ”, a spus Ben Bromley, astrofizician teoretic la Universitatea din Utah, care a condus cercetarea.
„Din moment ce este nevoie de mult mai puţină energie pentru a lansa aceste particule de pe suprafaţa Lunii, în comparaţie cu o lansare pe Pământ, ideea de „moonshot” (împuşcătură lunară) a ieşit cu adevărat în evidenţă pentru noi”.
Bromley şi alţi doi cercetători au luat în considerare o varietate de proprietăţi, inclusiv cărbunele şi sarea de mare, care ar putea întuneca soarele cu până la 2% dacă ar fi aruncate în spaţiu. În cele din urmă, echipa a stabilit că praful găsit pe Lună ar fi mult mai eficient.
Luna ar trebui doar să fie colonizată, iar pământenii să practice agricultura şi mineritul acolo.
Milioane de tone de praf lunar ar trebui să fie extrase, cernute şi încărcate într-un dispozitiv balistic, cum ar fi un pistol cu şină electromagnetică, şi să tragă în spaţiu în fiecare an pentru a menţine acest scut solar hilar.
Dar oponenţii geoingineriei solare susţin că aceasta este o distragere inutilă a atenţie de a renunţa urgent la arderea combustibililor fosili.
„Ideea de a extrage luna sau asteroizii din apropierea Pământului pentru a bloca artificial părţi ale luminii solare nu este o soluţie la criza climatică în curs şi aflată în proces de intensificare”, a declarat Frank Biermann, profesor de guvernanţă globală a sustenabilităţii la Universitatea din Utrecht.
„Este nevoie de reduceri masive ale emisiilor de gaze cu efect de seră, care necesită progrese tehnologice rapide şi tranziţii socioeconomice. Exploatarea Lunii nu este răspunsul de care avem nevoie”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Charles Michel afirmă că UE trebuie să protejeze pacea, vrea continuarea asistenţei militare pentru Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36