„Reprimarea cerşetoriei prin amenzi se dovedeşte puţin eficientă şi costă mult atât în materie de timp, cât şi de mijloace. Există totuşi o bază legală pentru a renunţa la ele, deoarece majoritatea cerşetorilor în cauză nu dispun de mijloace suficiente pentru a supravieţui”, a explicat el, adăgugând că dosarul ar trebui abordat la nivel cantonal şi federal, relatează Tribune de Geneve.
„Pentru a fi credibilă, politica de luptă împotriva cerşetoriei şi a taberelor instalate ilegal de romi trebuie completată cu măsuri de ajutor în ţările lor de origine. Nu ne putem mulţumi să acţionăm împotriva efectelor, trebuie să acţionăm asupra cauzei”, afirmă primarul într-un interviu acordat cotidianului elveţian.
El a făcut aluzie la dezvoltarea unei colaborări între Geneva şi Sofia, care a început în urmă cu trei ani şi care ar trebui să se întindă pe termen lung. Aceasta cuprinde trei aspecte: trierea deşeurilor, protecţia spaţiului public şi gestionarea spaţiilor verzi. Contribuţia Genevei constă în mod esenţial în aducerea expertizei sale în aceste domenii.
Primarul susţine că dezvoltarea acestor sectoare va oferi mai multe locuri de muncă romilor.