- Home
- Externe
- LUXEMBURG, (08.10.2015, 07:58)
- Ioana Bojan
Miniştrii de Interne din UE discută despre accelerarea repatrierii imigranţilor clandestini
Miniştrii de Interne din Uniunea Europeană se reunesc joi la Luxemburg pentru a discuta din nou despre criza refugiaţilor, urmând să ajungă la un acord privind accelerarea repatrierii imigranţilor ale căror cereri de azil sunt respinse, relatează Reuters în pagina electronică.
Urmărește
1881 afișări
Miniştrii de Interne din UE discută despre accelerarea repatrierii imigranţilor clandestini (Imagine: Hepta/Mediafax)
Potrivit unor diplomaţi, miniştrii ar urma să aprobe, printre altele, arestarea celor care se sustrag de la expulzare şi să exercite presiuni asupra statelor africane şi sărace, inclusiv prin intermediul ajutoarelor, pentru a accepta revenirea cetăţenilor a căror intrare în Europa este respinsă.
În cursul serii, miniştrilor de Interne li se vor alătura cei de Externe şi delegaţii din statele balcanice, Turcia, Iordania şi Liban pentru discuţii privind limitarea fluxului de imigranţi, care a divizat statele membre UE pe tema securizării frontierelor externe şi împărţirii responsabilităţilor.
Reuniunea face parte din eforturile de a implementa un pachet de măsuri adoptate de oficialii UE în ultimele şase luni şi care, săptămâna aceasta, au implicat demararea negocierilor cu Turcia, care găzduieşte mai mult de jumătate din cei peste patru milioane de refugiaţi sirieni, pentru a încerca să-i descurajeze să plece.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat miercuri că Europa va depune mai multe eforturi pentru a opri şi expulza sutele de mii de imigranţi care ajung ilegal în Europa, în fiecare an, în căutarea prosperităţii.
Ea a afirmat în Parlamentul European că adăpostirea celor care fug din calea războiului şi persecuţiei este o datorie, dar UE trebuie să-şi consolideze acordurile cu ţările sărace "pentru ca aceia care nu pot rămâne (ca refugiaţi) să se întoarcă în ţările de origine".
"UE şi statele membre trebuie să facă mai multe privind repatrierea. Ratele crescute de repatriere ar trebui să stopeze imigraţia ilegală", se arată într-un proiect de concluzii pentru reuniunea de joi a miniştrilor de Interne.
Agenţiile de refugiaţi afirmă că repatrierile ar crea mai multe locuri pentru cei care fug de teamă pentru vieţile lor.
În ultimii ani, mai puţin de 40% dintre cei ale căror cereri de azil sunt respinse au părăsit efectiv teritoriul UE.
Alte elemente ale politicii de imigraţie a UE sunt creşterea ajutoarelor pentru refugiaţii care rămân în Orientul Mijlociu şi consolidarea procedurilor de identificare la sosirea în Italia şi Grecia.
Preşedintele francez, Francois Hollande, a cerut înfiinţarea unui serviciu permanent de Pază de Coastă şi Poliţie de Frontieră a UE.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Hollande şi Merkel insistă pentru sistemul cotelor de refugiaţi, avertizând că UE riscă destrămarea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria