Ministrul canadian al Apărării, posibil candidat la conducerea NATO

Ministrul canadian al Apărării, Peter MacKay, este flatat pentru că a fost citat drept posibil candidat la conducerea NATO, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt, sugerând însă că el este destul de ocupat cu funcţia sa actuală.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Ministrul canadian al Apărării, posibil candidat la conducerea NATO

Ministrul canadian al Apărării, posibil candidat la conducerea NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicaţia britanică The Economist l-a citat pe MacKay printre personalităţile care i-ar putea succeda în funcţie secretarului general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, o informaţie subliniată de mai multe cotidiene canadiene sâmbătă.

"Este un compliment să fii menţionat (...) pentru o funcţie atât de importantă", a precizat purtătorul său de cuvânt, Dan Dugas, adăugând că MacKay se concentrează în prezent pe "contribuţia Canadei la misiunea NATO din Afganistan şi pe reechiparea forţelor armate canadiene".

MacKay, în vârstă de 43 de ani, este ministru al Apărării din august 2007.

The Economist îl citează şi pe fostul vicepremier liberal canadian John Manley drept posibil candidat la funcţia de secretar general al NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici