Ministrul de externe din Ungaria: Budapesta se opune trimiterii mai multor arme în Ucraina

Poziţia nu reprezintă o premieră deoarece Ungaria a obstrucţionat în mod repetat sancţiunile împotriva Rusiei şi ajutorul militar pentru Kiev.

Urmărește
488 afișări
Imaginea articolului Ministrul de externe din Ungaria: Budapesta se opune trimiterii mai multor arme în Ucraina

Ministrul de externe din Ungaria: Budapesta se opune trimiterii mai multor arme în Ucraina

Ungaria nu vrea să trimită mai multe arme în Ucraina deoarece acest lucru ar putea provoca „o escaladare a războiului”, spune ministrul de externe Peter Szijjarto, citat de Sky News.

Declaraţia a fost făcută joi, la o întâlnire informală a miniştrilor de externe ai UE. În cadrul întâlnirii, ucrainenii au reluat cererea de ridicare a restricţiilor privind utilizarea de către Kiev a armelor occidentale asupra ţintelor militare din Rusia.

„Nu vrem mai multe arme în Ucraina, nu vrem mai multe decese, nu vrem o escaladare a războiului”, a spus Szijjarto.

Ungaria are cele mai bune relaţii cu Rusia din toate ţările UE. Demnitarii maghiari au făcut mai multe vizite la Moscova în timpul războiului din Ucraina. De asemenea, Budapesta a obstrucţionat în mod repetat sancţiunile împotriva Rusiei şi ajutorul militar pentru Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arme,
ungaria,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici