- Home
- Externe
- BRUXELLES, (14.09.2017, 19:15)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministru german: Mai este drum lung până la aderarea României şi Bulgariei la Schengen/ Ce alte state UE îşi anunţă opoziţia
Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat joi că nu este de acord cu primirea rapidă a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, relatează site-ul publicaţiei The Local.
Urmărește
13595 afișări
Ministrul german de Interne: Mai este drum lung până la aderarea României şi Bulgariei la Schengen
Deşi a precizat că împărtăşeşte viziunile preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre viitorul Blocului comunitar, ministrul german a spus că "mai este un drum lung până acolo".
Miercuri, Jean-Claude Juncker a declarat, în cadrul discursului anual despre starea Uniunii Europene, că România şi Bulgaria trebuie acceptate cât mai rapid în zona Schengen.
Dintre cele 28 de state membre UE, Marea Britanie, Irlanda, Cipru, Bulgaria, România şi Croaţia au fost lăsate în afara spaţiului Schengen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Thomas de Maiziere şi-a reafirmat intenţia de a menţine controalele la frontiera Germaniei cu Austria, care nu au fost prevăzute în cadrul acordului Schengen.
"Atât timp cât frontierele externe ale UE sunt nesigure, vor exista controale la frontierele interne", a spus ministrul belgian de Interne.
Controalele la frontiere privind actele de identitate au fost introduse la începutul crizei refugiaţilor, în septembrie 2015. Germania, Austria, Danemarca, Suedia şi Norvegia au introdus aceste controale şi le-au prelungit în mod repetat, la intervale fixe, ca răspuns la fluxul masiv de imigranţi.
Întrebată despre planul Comisiei Europene de a nu continua controalele la frontiere dincolo de luna noiembrie, cancelarul german Angela Merkel a declarat: "Având în vedere situaţia actuală, cred că avem nevoie de aceste controale la frontieră".
Premierul olandez se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen
Premierul olandez Mark Rutte a anunţat, joi, că Olanda se va opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul de liberă circulaţie Schengen, întrucât există îngrijorări cu privire la corupţie şi la securitatea frontierelor în cele două ţări, relatează site-ul dutchnews.nl.
"Pentru moment ne vom opune acestei iniţiative. Sunt prea multe îngrijorări cu privire la controalele la frontieră şi la corupţie", a spus Rutte, într-un interviu pentru publicaţia Telegraaf.
Premierul olandez a amintit un raport al Uniunii Europene publicat în acest an, potrivit căruia structurile instituţionale generale ale Bulgariei pentru combaterea corupţiei "rămân fragmentate şi în mare parte ineficiente", iar problemele generalizate ale corupţiei în administraţia publică rămân în continuare mari. Corupţia din România este încă o "problemă profundă în cadrul societăţii, cu consecinţe atât pentru guvern, cât şi pentru economie", potrivit raportului european.
Mark Rutte consideră că discursul lui Juncker a fost unul "romantic", care a conţinut "aspecte bune", dar şi idei cu care nu este de acord.
"Sunt mulţumit cu privire la planurile pe termen scurt care vizează comerţul şi situaţia lucrătorilor din Europa de Est. Sunt, de asemenea, mulţumit că [Jean-Claude Juncker] este critic în ceea ce priveşte bugetul zonei euro şi Parlamentul zonei euro. Dar sunt tipul de om care gândeşte: <<când ai viziuni, du-te la doctor>>", a spus Rutte.
Cancelarul Christian Kern şi ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, s-au declarat împotriva viziunii preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind extinderea spre estul Uniunii Europene a Zonei euro şi spaţiului Schengen, informează agenţia de ştiri Reuters.
Citeşte şi: Primele REACŢII după anunţul preşedintelui CE: Liderii Austriei se declară împotriva extinderii spre estul Uniunii Europene a zonei euro şi spaţiului Schengen
Citeşte şi: DECLARAŢIA ZILEI. Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Este timpul să aducem România şi Bulgaria în spaţiul Schengen
Citeşte şi: DECLARAŢIA ZILEI. Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Este timpul să aducem România şi Bulgaria în spaţiul Schengen
Citeşte şi: Vizita lui Macron în ROMÂNIA | Preşedintele Franţei vrea reformarea Spaţiului Schengen şi cere susţinerea României: Chiar şi cu România şi Bulgaria în afara Spaţiului Schengen migranţii tot au intrat în UE
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe