Ministrul israelian al Apărării solicită un acord cu Hamas pentru aducerea acasă a ostaticilor din Fâşia Gaza / Netanyahu: „Oricine ucide ostatici nu este interesat de un acord”

  • Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, l-a îndemnat duminică pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu să încheie un acord de încetare a focului cu Hamas pentru a aduce acasă ostaticii din Fâşia Gaza.
  • Trupurile a şase dintre cei răpiţi pe 7 octombrie au fost aduse acasă.
  • „Oricine ucide ostatici nu este interesat de un acord”, a spus Netanyahu.
Urmărește
828 afișări
Imaginea articolului Ministrul israelian al Apărării solicită un acord cu Hamas pentru aducerea acasă a ostaticilor din Fâşia Gaza / Netanyahu: „Oricine ucide ostatici nu este interesat de un acord”

„Este prea târziu pentru răpiţii care au fost ucişi cu sânge rece. Ostaticii care rămân în captivitatea Hamas trebuie să se întoarcă acasă”, a scris Yoav Gallant pe platforma de socializare X, potrivit Reuters.

„Cabinetul politic de securitate trebuie să se reunească imediat şi să revină asupra deciziei luate joi”, a spus el, referindu-se la decizia cabinetului de a insista asupra menţinerii trupelor în aşa-numitul coridor Philadelphi, la graniţa dintre Egipt şi Fâşia Gaza.

Insistenţa lui Netanyahu de a menţine trupele în coridor pentru a împiedica Hamas să introducă ilegal arme din Egipt este considerată de mulţi drept unul dintre principalele obstacole în calea unui acord cu Hamas în cadrul negocierilor mediate de Egipt şi Qatar.

Se crede că aproximativ o treime din cei 101 prizonieri israelieni şi străini aflaţi încă în Gaza au murit, soarta celorlalţi fiind necunoscută.

Mass-media israeliană a raportat că Gallant l-a confruntat pe Netanyahu în timpul reuniunii cabinetului de joi cu privire la problema coridorului Philadelphi şi a avertizat că timpul se scurge pentru un acord privind ostaticii.

Netanyahu a declarat duminică că Israelul s-a angajat să încheie un acord privind ostaticii, dar a învinuit Hamas pentru refuzul de a accepta propunerile convenite cu Statele Unite.

El a declarat că uciderea celor şase ostatici, cu puţin timp înainte ca aceştia să fie găsiţi de forţele israeliene într-un tunel sub oraşul Rafah din sudul Gazei, a arătat că Hamas nu este interesat de un armistiţiu.

„Oricine ucide ostatici nu este interesat de un acord”, a spus Netanyahu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici