Dezvăluirile sunt cuprinse într-o carte semnată de Shyam Bhaita, un jurnalist apropiat fostului politician pakistanez. Acesta susţine că, în cursul unor discuţii pe care le-a avut cu Bhutto în 2003, conversaţii care stau la baza cărţii sale, fostul premier pakistanez a declarat că îi va transmite un secret "atât de important încât am fost nevoit să jur că nu îl voi dezvălui niciodată, cel puţin nu atâta timp cât ea este în viaţă".
Cartea lui Bhatia este intitulată "La revedere, Shahzadi" şi a fost publicată în India luna trecută.
David Albright, preşedintele Institutului pentru Ştiinţă şi Securitate Internaţională, o organizaţie de cercetare privind programele nucleare militare, a declarat că dezvăluirile cuprinse în cartea citată "au sens" deoarece au existat indicii privind o serie de "achiziţii ciudate" de către Coreea de Nord încă de la sfârşitul anilor ’80.
Pakistanul, în special un grup de contrabandă cu material nuclear condus de Abdul Qadeer Khan, un expert pakistanez din domeniu, este suspectat de mult timp că a reprezentat o sursă de expertiză pentru Phenian, dar o astfel de implicare la nivel înalt a fost mereu negată.
Nadeem Kiani, purtător de cuvânt al ambasadei pakistaneze la Washington, a calificat informaţiile divulgate de Bhatia drept "o supoziţie absurdă şi nefondată". "Nu conţin nici o urmă de adevăr şi nici nu merită să fie comentate", a adăugat oficialul pakistanez.
Bhatia este un reporter indian de investigaţii, autor al altor patru cărţi, printre care şi una care detaliază primele eforturi ale Indiei de demarare a unui program nuclear. El susţine că a întâlnit-o pe Bhutto în 1974 la Universitatea Oxford şi a menţinut contactul cu ea până când aceasta a fost asasinată în decembrie 2007.
Bhatia susţine că Bhutto ar fi transmis secretele nucleare Phenianului pe fondul eforturilor Pakistanului de a obţine noi tehnologii militare care ar fi ajutat Islamabadul să contracareze progresele înregistrate de India în domeniul rachetelor balistice.