- Home
- Externe
- LONDRA, (06.08.2022, 15:28)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Transporturilor din Marea Britanie vrea pedepse mai mari pentru bicicliştii indisciplinaţi
În Marea Britanie ar trebui creată o lege privind „moartea din cauza mersului periculos cu bicicleta”, a declarat ministrul transporturilor, Grant Shapps, care promite să elimine o lacună juridică care face ca bicicliştii care ucid pietoni să poată fi închişi doar pentru doi ani, potrivit Sky News.
Urmărește
839 afișări
Conform planurilor lui Grant Shapps, bicicliştii care ucid alţi participanţi la trafic ar fi trataţi la fel ca şi automobiliştii.
Shapps a declarat, potrivit Mail+, că legea este necesară „pentru a le arăta bicicliştilor răul real pe care îl pot provoca atunci când viteza este combinată cu lipsa de atenţie”.
El a adăugat: „O minoritate egoistă de biciclişti pare să creadă că sunt cumva imuni la culoarea roşie a semaforului. Trebuie să luăm măsuri drastice împotriva acestui dispreţ faţă de siguranţa rutieră. Rudele victimelor au aşteptat prea mult timp această măsură simplă”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Shapps a propus ca noua lege să fie adăugată la proiectul de lege privind transporturile, care urmează să fie prezentată în parlament în toamnă.
Aceasta vine la patru ani după ce guvernul a organizat o consultare cu privire la propunerile pentru noi infracţiuni care cei care provoacă moartea sau rănirea gravă în timp ce circulă cu bicicleta.
În altă ordine de idei, noi cifre sugerează că nivelul de utilizare a bicicletei este în creştere în Anglia, deoarece oamenii cu bani puţini reduc numărul de maşini.
În ultimele cinci luni s-a înregistrat o creştere de 47% a numărului de biciclişti în timpul săptămânii, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi de 27% în timpul weekendurilor.
Pe măsură ce preţurile carburanţilor au atins un nivel maxim luna trecută, nivelurile de mers pe bicicletă au depăşit chiar şi vara anului 2020, când drumurile mai liniştite din timpul pandemiei de coronavirus au încurajat mai mulţi britanici să se urce pe biciclete.
Cycling UK îndeamnă autorităţile locale şi angajatorii să facă mai mult pentru a-i ajuta pe oameni să conducă mai puţin şi să meargă mai mult cu bicicleta - în special pentru călătoriile scurte de zi cu zi.
Duncan Dollimore, şeful de campanii al organizaţiei, spune că mulţi britanici nu cred că drumurile din ţară sunt suficient de sigure pentru a circula cu bicicleta. Dar, având în vedere că 71% din călătoriile efectuate în Regatul Unit sunt mai mici de 8 km, o creştere a utilizării bicicletei poate ajuta mediul înconjurător, cu beneficii şi pentru sănătate şi bunăstare.
Cercetări recente efectuate de GoCompare sugerează că britanicul mediu ar economisi 106,60 lire sterline pe lună dacă ar merge cu bicicleta, reducând în acelaşi timp emisiile de carbon cu 5 kg pe zi.
Actriţa Scarlet Wilderink spune că trecerea la mersul pe bicicletă i-a îmbunătăţit balanţa bancară, declarând pentru Sky News că economiseşte până la 15 lire sterline pe zi dacă nu mai ia trenul.
Însă unii angajatori care au încercat să îşi încurajeze angajaţii să meargă cu bicicleta la serviciu spun că siguranţa rămâne o mare problemă.
Tom Bowtell, directorul executiv al British Coatings Federation, a declarat: „Am instalat toată infrastructura - rasteluri pentru biciclete, duşuri şi tot ce trebuie - dar nimeni altcineva nu a profitat de ea. Cred că acest lucru se datorează fricii”.
El a declarat pentru Sky News că este esenţial să educăm publicul cu privire la rutele sigure pentru biciclişti şi să profităm la maximum de pistele segregate pentru biciclete.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe