Ministrul ucrainean de Externe a avertizat, la Hong Kong, că Rusia va folosi oraşul pentru a ocoli sancţiunile

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a avertizat joi, la Hong Kong, că Rusia va folosi oraşul pentru a ocoli sancţiunile impuse de Occident ca urmare a invaziei sale în Ucraina.

Urmărește
472 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean de Externe a avertizat, la Hong Kong, că Rusia va folosi oraşul pentru a ocoli sancţiunile

Ministrul ucrainean de Externe a avertizat, la Hong Kong, că Rusia va folosi oraşul pentru a ocoli sancţiunile

Ţările occidentale au impus Moscovei sancţiuni economice fără precedent după ce Kremlinul a ordonat invadarea Ucrainei în februarie 2022.

Ultimele sancţiuni au încercat să vizeze entităţile care permit Moscovei să ocolească restricţiile. Uniunea Europeană a impus, de asemenea, sancţiuni pentru 19 companii chineze, inclusiv mai multe din Hong Kong, relatează AFP.

„Kuleba a cerut, de asemenea, administraţiei din Hong Kong să ia măsuri pentru a împiedica Rusia şi companiile ruseşti să utilizeze Hong Kong pentru a eluda măsurile restrictive impuse pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat ministerul.

„Aceste măsuri restrictive sunt necesare pentru a slăbi capacitatea Rusiei de a purta război şi de a ucide oameni în Ucraina”, a spus el.

„Maşinăriile Rusiei nu ar trebui să strice reputaţia Hong Kong-ului ca o economie liberală foarte dezvoltată, bazată pe respectarea neclintită a statului de drept”.

Kuleba se află în ultima zi a primei sale vizite în China, un aliat apropiat al Rusiei, de la începutul războiului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici