Ministrul ucrainean de Externe merge în China pentru prima dată de la începutul războiului împotriva Rusiei

  • Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, va vizita China în această săptămână.
  • Aceasta va fi prima sa vizită la Beijing de la începutul invaziei Rusiei din februarie 2022.
Urmărește
231 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean de Externe merge în China pentru prima dată de la începutul războiului împotriva Rusiei

Ministerul chinez de Externe nu a oferit prea multe detalii, în afară de un anunţ al purtătorului de cuvânt Mao Ning, care a declarat că Dmitro Kuleba se va afla în China de marţi până vineri. Vizita lui Kuleba are loc la invitaţia omologului său chinez, Wang Yi, a relatat agenţia chineză Xinhua.

Ucraina a confirmat, de asemenea, că întâlnirea va avea loc. Principala temă de discuţie va fi "căutarea de soluţii pentru agresiunea rusă şi rolul posibil al Chinei în obţinerea unei păci stabile şi juste", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Kiev.

Vizita va avea loc la scurt timp după ce preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, care a condus eforturile internaţionale de a ajuta Ucraina, a anunţat că nu va candida pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

De asemenea, călătoria lui Kuleba are loc la câteva săptămâni după ce Volodimir Zelenski a criticat public Beijingul pentru că a ajutat regimul lui Putin să saboteze luna trecută o conferinţă de pace din Elveţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici