Minnesota nu poate interzice adulţilor sub 21 de ani să poarte arme

O curte federală de apel a decis că o lege din Minnesota care cere ca o persoană să aibă cel puţin 21 de ani înainte de a obţine un permis pentru a purta o armă în public pentru autoapărare este neconstituţională, scrie Reuters.

Urmărește
433 afișări
Imaginea articolului Minnesota nu poate interzice adulţilor sub 21 de ani să poarte arme

Minnesota nu poate interzice adulţilor sub 21 de ani să poarte arme

Curtea de Apel St. Louis a Circuitului 8 al SUA a considerat că interdicţia statului încalcă drepturile persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, în temeiul celui de-al doilea amendament al Constituţiei SUA, de a deţine şi purta arme.

Judecătorul Duane Benton, care a scris pentru un grup de trei judecători, toţi numiţi de preşedinţi republicani, a susţinut că, în conformitate cu hotărârile recente ale Curţii Supreme a SUA care au extins dreptul la arme, legea din 2003 a statului nu poate fi considerată valabilă.

„În mod important, textul clar al celui de-al doilea amendament nu are o limită de vârstă”, a scris acesta.

Completul a menţinut hotărârea de anul trecut a unui judecător din instanţa inferioară în favoarea Second Amendment Foundation, Firearms Policy Coalition şi Minnesota Gun Owners Caucus, grupuri pentru drepturile armelor care au intentat proces alături de unii dintre membrii lor.

Grupurile pentru drepturile armelor au intentat procese similare prin care au contestat restricţiile privind portul armelor de foc bazate pe vârstă în alte state, inclusiv în Georgia, Illinois şi Pennsylvania.

Benton a citat o hotărâre istorică din 2022 a majorităţii conservatoare a Curţii Supreme a Statelor Unite, intitulată New York State Rifle & Pistol Association v. Bruen, care a schimbat peisajul reglementării armelor de foc. Această hotărâre a stabilit un nou test pentru evaluarea legilor privind armele de foc, afirmând că restricţiile trebuie să fie „în concordanţă cu tradiţia istorică a acestei naţiuni în materie de reglementare a armelor de foc”.

În iunie, Curtea Supremă a clarificat acest standard într-o decizie de 8-1 în cauza United States v. Rahimi, când a confirmat o interdicţie federală privind deţinerea de arme de către persoanele care fac obiectul unor ordine de restricţie pentru violenţă domestică, afirmând că o restricţie modernă privind armele de foc nu are nevoie de o lege „geamănă istorică”.

Citând această decizie, Benton a declarat că o reglementare care dezarmează persoanele care reprezintă o ameninţare credibilă la adresa siguranţei fizice a altora ar putea fi susţinută, dar Minnesota nu a stabilit de ce persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani prezintă riscuri speciale care să justifice legea sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici