Misiunea SpaceX pentru salvarea astronauţilor Boeing Starliner, lansată cu succes

Misiunea Crew-9 a SpaceX a decolat sâmbătă pentru a-i aduce acasă astronauţii Suni Williams şi Butch Wilmore, blocaţi pe Staţia Spaţială Internaţională, scrie CNN.

Urmărește
184 afișări
Imaginea articolului Misiunea SpaceX pentru salvarea astronauţilor Boeing Starliner, lansată cu succes

Misiunea SpaceX pentru salvarea astronauţilor Boeing Starliner, lansată cu succes

SpaceX a lansat cu succes sâmbătă misiunea Crew-9, destinată să îi ducă pe astronauţii NASA Suni Williams şi Butch Wilmore pe nava spaţială care îi va aduce acasă. Williams şi Wilmore se află pe Staţia Spaţială Internaţională de mai bine de 100 de zile, decât era planificat iniţial.

Misiunea a decolat de la Cape Canaveral Space Force Station, Florida, după o întârziere cauzată de uraganul Helene, care a provocat distrugeri masive în Statele Unite ale Americii.

Misiunea este diferită de cele anterioare, fiindcă transportă doar doi membri ai echipajului, mai exact pe astronautul NASA Nick Hague şi pe cosmonautul rus Aleksandr Gorbunov.

După o serie de probleme tehnice la Starliner, NASA a optat pentru SpaceX pentru a asigura întoarcerea lui Williams şi Wilmore în siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici