- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Misterul morţii a 350 de elefanţi din Botswana a fost elucidat: apa otrăvită i-a ucis
- O investigaţie a descoperit cauza morţii misterioase a peste 350 de elefanţi în delta Okavango din Botswana în 2020: algele toxice din apă.
- Cercetătorii au analizat datele din satelit şi au descoperit că elefanţii au murit la aproximativ 88 de ore după ce au băut din surse de apă contaminată.
Misterul morţii a 350 de elefanţi din Botswana a fost elucidat: apa otrăvită i-a ucis
„Animalele nu au avut de ales - trebuiau să bea din aceste surse de apă", explică Davide Lomeo, coordonatorul studiului. Înainte să moară, elefanţii au fost văzuţi mergând în cerc, un comportament neobişnuit care a alarmat iniţial cercetătorii, scrie The Guardian.
Schimbările climatice sunt principalul vinovat pentru această tragedie. În 2019, Africa de Sud a trecut prin cea mai severă secetă din ultimele decenii, urmată în 2020 de ploi abundente. Această combinaţie a creat condiţiile perfecte pentru înmulţirea algelor toxice în apă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse PSD spun că Ciolacu se retrage doar în cazul în care la renumărare ar ieși pe locul 2
-
SUA l-au numit pe generalul (ret.) Keith Kellogg drept emisar pentru Ucraina. Viziunea lui pentru pace presupune condiţionarea ajutorului militar de participarea ucrainenilor la negocieri cu Rusia
-
Cine poate participa la renumărarea voturilor? Explicaţii transmise de BEC
-
Viktor Orban, despre alegerile din România: A avut loc întâlnirea tehnologiei moderne cu alegătorii
Experţii avertizează că astfel de incidente ar putea deveni mai frecvente pe măsură ce planeta se încălzeşte. Un caz similar s-a întâmplat în Zimbabwe, unde 35 de elefanţi au murit din cauza unei bacterii care s-a dezvoltat în condiţii de secetă prelungită.
„Este foarte trist că au murit atâţia elefanţi, dar acest incident arată o tendinţă îngrijorătoare a bolilor cauzate de schimbările climatice. Se poate întâmpla din nou, oricând, oricărui animal", avertizează Lomeo.
Cercetătorii recomandă monitorizarea atentă a calităţii apei în regiunile afectate de secetă, mai ales că previziunile arată că Africa de Sud va deveni tot mai caldă şi mai uscată în viitor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:09
Alegeri parlamentare 2024. Unde poţi vota şi cum afli la ce secţie de vot eşti arondat
-
astăzi, 13:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1010. Zelenski: Putin vrea să escaladeze situaţia astfel încât Trump să nu reuşească să pună capăt acestui război / Ucraina primeşte primul ajutor bugetar din partea Coreei de Sud