Mitt Romney nu este un infractor, ci un patriot, susţine un consilier din echipa sa de campanie

Mitt Romney a fost descris duminică de către un consilier din cadrul echipei de campanie a candidatului republican în alegerile prezidenţiale americane drept un "patriot", ci nu un "infractor", aşa cum a sugerat recent echipa de campanie a preşedintelui Barack Obama.

Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney nu este un infractor, ci un patriot, susţine un consilier din echipa sa de campanie

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând de joi, campania în vederea alegerilor prezidesnţiale de la 6 noiembrie este agitată de consecinţele unei anchete a ziarului Boston Globe, care afirmă că Romney ar fi minţit în legătură cu data la care a părăsit fondul de investiţii Bain Capital.

Romney a dat asigurări că a părăsit societatea în 1999. Însă, conform unor documente oficiale, el a rămas în cadrul acesteia mai mult şi o deţinea, în continuare, în procent de 100% în 2002. Altiminteri, între cele două date au avut loc numeroase desfiinţări de locuri de muncă, în legătură cu preluarea unor firme.

Ed Gillespie, un consilier al lui Mitt Romney, a declarat duminică pentru CNN că Romney nu este un "infractor", aşa cum vrea să sugereze echipa lui Obama despre acesta, şi că acuzaţiile formulate împotriva acestuia sunt "fără fundament".

El a repetat că Romney a părăsit Bain Capital în 1999. "Şi-a luat concediu şi, de fapt, nu s-a mai întors" la Bain Capital, a spus Gillespie.

"A renunţat la o viaţă care îi plăcea pentru a merge la Salt Lake City să savureze Jocurile Olimpice", a adăugat el, precizând că, în mod contrar faţă de ceea ce afirmă echipa lui Obama, "acest lucru este patriotic".

"Motivul pentru care echipa de campanie a lui Obama vrea să facă acest lucru (să lanseze acuzaţii) este acela că vrea să se vorbească despre orice altceva, dar nu despre bilanţul economic lamentabil al preşedintelui Obama, iar acest lucru funcţionează", a apreciat Gillespie.

Pe de altă parte, David Axelrod, unul dintre principalii consilieri ai lui Barack Obama a insistat asupra refuzului lui Mitt Romney de a publica fişele de impozitare dînainte de 2010. Axelrod l-a acuzat pe candidatul republican că a beneficiat "de toate nişele fiscale posibile".

Joi, adjuncta purtătorului de cuvânt al lui Obama, Stephanie Cutter, l-a acuzat pe Romney că a comis o "infracţiune" minţind autorităţile americane în legătură cu situaţia sa în privinţa Bain Capital între 1999 şi 2002.

Mitt Romney a cerut, fără rezultat, să primească scuze din partea preşedintelui Obama pentru aceste afirmaţii. Cutter a repetat duminică faptul că Romney "nu va primi scuze" din partea echipei Obama. De asemenea, ea l-a sfătuit pe candidatul republican să "înceteze să se plângă".

Dacă democraţii reuşesc să îl implice pe Romney în aceste concedieri iniţiate de Bain Capital între 1999 şi 2002, republicanul va pierde unul dintre argumentele-cheie, şi anume ideea că succesul său în afaceri îl recomandă să devină un bun preşedinte în domeniul creării de locuri de muncă.

Pentru a contraataca, Romney a acordat săptămâna aceasta mai multe interviuri unor posturi de televiziune americane. Duminică, în afară de Gillespie, el şi-a trimis mai mulţi susţinători să îi apere cauza, inclusiv pe guvernatorul Virginiei Bob McDonnell şi pe senatoarea din New Hampshire Kelly Ayotte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici