Mitt Romney, victima unui posibil furt de date fiscale. Secret Service confirmă o anchetă în acest caz

O anchetă privind un posibil furt de date fiscale ale candidatului republican la prezidenţialele din SUA, Mitt Romney, a fost deschisă, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Secret Service, poliţia federală americană însărcinată cu protecţia înaltelor personalităţi.

Urmărește
158 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney, victima unui posibil furt de date fiscale. Secret Service confirmă o anchetă în acest caz

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pot să confirm că am deschis o anchetă cu privire la acest incident", a afirmat George Ogilvie, purtător de cuvânt al Secret Service, care are competenţe şi în materie de fraude, după ce societatea de contabilitate PricewaterhouseCoopers (PWC) a declarat că deja cooperează în cadrul anchetei.

Cazul a fost declanşat după apariţia online, pe site-ul de internet "Pastebin", a unei note anonime de răscumpărare prin care se anunţa că s-a intrat în bazele PWC din Tennessee (sud), subtilizându-se date fiscale ale lui Mitt Romney şi ale soţiei sale.

Prin acest mesaj se cerea o răscumpărare din partea PWC de un milion de dolari înainte de 28 septembrie, dar li se propunea şi persoanelor interesate de aceste informaţii să vireze suma pentru a intra în posesia lor.

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, PWC a asigurat că "până la ora actuală, nu există probe că a existat un acces neautorizat la datele" societăţii.

Subiectul impozitelor plătite de Mitt Romney reprezintă una dintre marile controverse ale campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici