- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moartea lui Aleksei Navalnîi: Era la un pas înainte de a fi eliberat
- Echipa lui Aleksei Navalnîi a declarat că un schimb de prizonieri, care l-ar fi inclus pe acesta, era aproape de a fi finalizat chiar înainte de moartea sa în închisoare.
- Maria Pevcikh, aliată a lui Navalnîi, spune că acesta a fost ucis pentru că Putin nu putea tolera gândul că era liber.
Moartea lui Aleksei Navalnîi. Era la un pas înainte de a fi eliberat
Criticul Kremlinului, în vârstă de 47 de ani, a murit pe 16 februarie, după ce a petrecut mai mult de trei ani în spatele gratiilor, provocând indignarea şi condamnarea liderilor occidentali şi a susţinătorilor săi.
Preşedintelui rus Vladimir Putin "i s-a propus să îl schimbe pe ofiţerul FSB şi ucigaşul Vadim Krasikov, care ispăşeşte o pedeapsă pentru crimă la Berlin, cu doi cetăţeni americani şi Aleksei Navalnîi", a declarat Maria Pevchikh, aliată a acestuia, conform AFP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
"Am primit confirmarea că negocierile erau în curs de desfăşurare şi se aflau în stadiul final", după doi ani de discuţii între Moscova, Washington şi Berlin, a adăugat ea."Navalnîi ar fi trebuit să fie eliberat în zilele următoare", a adăugat ea.
Potrivit Reuters, Maria Pevcikh a afirmat că Navalnîi a fost ucis o zi mai târziu pentru că Putin nu putea tolera gândul că era liber.
Întrebată în legătură cu aceste afirmaţii în timpul unei şedinţe de informare obişnuite, purtătoarea de cuvânt a guvernului german a refuzat să comenteze.
Krasikov ispăşeşte o condamnare pe viaţă în Germania pentru uciderea în 2019 a fostului comandant separatist Zelimkhan Khangoshvili într-un parc din Berlin, despre care autorităţile germane spun că a fost ordonată de serviciile de informaţii ruseşti.
Washingtonul a acuzat Moscova că arestează cetăţeni americani sub acuzaţii nefondate, pentru a-i folosi ca monedă de schimb pentru a obţine eliberarea unor ruşi condamnaţi în străinătate.
Printre cetăţenii americani reţinuţi în Rusia se numără fostul puşcaş marin american, Paul Whelan, şi reporterul de la Wall Street Journal, Evan Gershkovich, ambii acuzaţi de spionaj.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO