Compania NeuraLink, creată special pentru a explora diversele modalitaţi de a conecta creierul uman cu o interfaţă computerizată, a aplicat pentru obţinerea permisiunii din partea autorităţilor regulatoare din Statele Unite pentru a începe testarea dispozitivelor pe oameni.
Sistemul a fost testat deja pe o maimuţă care a putut controla cu succes un computer cu propriul creier, subiect care a fost descris drept „sensibil” de către Musk. Chiar dacă se ştia faptul că NeuraLink îşi testează aparatele pe şobolani, Musk a dezvăluit într-o conferinţă de presă că, de asemenea, colaborează cu o echipă de cercetători de la Universitatea din California, pentru a desfăşura experimentele pe maimuţe.
„Este clar faptul că trebuie să vorbim şi despre testele pe maimuţe. Unul dintre cobai a putut controla un computer cu propriul creier. Vă spun doar aşa, ca să ştiţi”, a declarat Musk.
Totuşi, NeuraLink nu este singura compania care construieşte interfeţe neurologice. Bryan Johnson, un antreprenor din lumea tehnologiei, a dezvoltat şi el o companie similară, Kernel, care doreşte să „îmbunătăţească radical şi să extindă cunoaşterea umană”, scrie The Guardian.