- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moneda digitală Diem, susţinută de Facebook, va fi lansată în acest an
Asociaţia Diem, organizaţia non-profit din Elveţia care supraveghează dezvoltarea diem, îşi propune să lanseze un pilot cu o monedă digitală legată de dolarul SUA în 2021, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune citată de CNBC.
Moneda digitală Diem
Persoana, care a preferat să rămână anonimă, deoarece detaliile nu au fost încă făcute publice, a declarat că acest pilot va fi la scară mică, concentrându-se în mare parte pe tranzacţii între consumatori individuali. S-ar putea să apară şi o opţiune pentru utilizatori de a cumpăra bunuri şi achiziţii, a adăugat persoana respectivă. Cu toate acestea, nu există o dată confirmată pentru lansare şi, prin urmare, calendarul s-ar putea modifica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
-
Kemi Badenoch, noul lider al Partidului Conservator din Marea Britanie
-
Inundaţii în Spania. Premierul anunţă cea mai mare desfăşurare militară pe timp de pace. 211 morţi
Propus pentru prima dată în iunie 2019 cu numele „libra”, activul trebuia să fie o monedă universală legată de un coş de monede suverane precum dolarul SUA şi euro.
Dar după ce s-a confruntat cu o puternică opoziţie din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume, organizaţia care supraveghea proiectul a pierdut susţinători importanţi, inclusiv Visa şi Mastercard. În cele din urmă, grupul a optat mai multe „stablecoin” - active digitale legate de o valută sau de aur - precum şi pentru o criptomonedă multiplă.
Proiectul Diem a fost întâmpinat cu reţineri, având în vedere acoperirea Facebook, care avea 2,8 miliarde de utilizatori activi lunar în al patrulea trimestru al anului 2020. Bancherii centrali şi politicienii s-au temut că moneda ar putea ameninţa stabilitatea monetară şi ar putea permite spălarea banilor. Implicarea Facebook a generat, de asemenea, îngrijorări cu privire la modul în care ar fi protejată confidenţialitatea utilizatorilor.
Tehnologia diem „s-a schimbat dramatic în ultimul an şi jumătate, de la un blockchain naiv la un blockchain foarte sofisticat, care încearcă să răspundă la unele dintre întrebările autorităţilor de reglementare”, a declarat Ran Goldi, CEO Digital Assets Group, care construieşte infrastructura necesară pentru a permite comercianţilor să accepte diem ca metodă de plată.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO