- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MONITORUL APĂRĂRII | Criza din Siria – implicaţii strategice pentru Turcia
Urmare a recentei întrebuinţări de arme chimice în districtul sirian Douma, problematicile securităţii regiunii, a responsabilităţilor preşedintelui Assad şi a viitorului stabilităţii regionale şi globale au revenit în atenţia comunităţii internaţionale cu o intensitate fără precedent. Preşedintele SUA a identificat guvernul sirian ca fiind responsabil de atrocităţile din Douma şi a recurs la anunţarea de măsuri dure de răspuns, urmate de lansarea a peste o sută de rachete Tomahawk în dimineaţa zilei de 14 aprilie.
MONITORUL APĂRĂRII | Criza din Siria – implicaţii strategice pentru Turcia
Atitudinea lui Donald Trump pune în gardă întreaga comunitate internaţională, mai ales urmare a referirilor sale la utilizarea forţei chiar şi în condiţiile în care sisteme militare ruse dislocate în Siria ar riposta.
La ONU, în cadrul Consiliului de Securitate, ambasadorii SUA şi ai Federaţiei Ruse au preferat acuze reciproce dure, în locul căutării de argumente constructive identificării unui început de depăşire a tensiunilor politico-diplomatice majore. După veto-ul exprimat de Federaţia Rusă la anterioara propunere de rezoluţie referitoare la Siria, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat că "Istoria va înregistra faptul că Rusia a ales să protejeze un monstru (preşedintele sirian Bashar Assad) ", iar omologul său rus, Vasili Nebenzia, a replicat: “ …..nu doriţi să auziţi faptul că nu au fost identificate probe care sa ateste atacul chimic în Douma. Dumneavoastră căutaţi un pretext care să justifice utilizarea forţei împotriva Siriei”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
CITEŞTE MAI DEPARTE analiza realizată de Adriean PÂRLOG, preşedinte ICSS, din Monitorul Apărării
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO