- Home
- Externe
- WASHINGTON, (17.05.2019, 14:15)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump nu vrea un conflict militar cu Iranul
Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a transmis secretarului interimar al Apărării, Patrick Shanahan, că nu vrea să ajungă la o confruntare militară cu Iranul, afirmă surse politice de la Washington citate de cotidianul The New York Times.
Urmărește
717 afișări
NYT: Donald Trump afrimă că nu doreşte un conflict militar cu Iranul
Preşedintele Donald Trump s-a întâlnit miercuri cu principalii membri ai Administraţiei de la Washington. Liderul de la Casa Albă i-a transmis secretarului Apărării, Patrick Shanahan, că nu vrea să intensifice presiunile americane asupra Teheranului atât de mult încât să se ajungă la un conflict militar.
În acest context, oficialii americani caută soluţii diplomatice pentru detensionarea crizei cu Iranul, au declarat surse politice de la Washington citate de NYT.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, l-a sunat miercuri pe sultanul din Oman, Qaboos bin Said, pentru a-i explica ce riscuri reprezintă Iranul. Omanul a jucat rol de intermediar între Occident şi Iran, în 2013 facilitând semnarea Acordului nuclear între marile puteri şi Teheran.
În plus, Mike Pompeo l-a cerut oficialilor europeni să convingă Iranul să reducă tensiunile în zona Golfului Persic.
Pe fondul tensiunilor legate de programul nuclear al Administraţiei de la Teheran, Donald Trump a exprimat joi speranţa că nu se va ajunge la război cu Iranul. Întrebat, la Washington, dacă intenţionează să ajungă la un război cu Iranul, Donald Trump a răspuns, potrivit agenţiei Reuters: "Sper că nu". Donald Trump a făcut această declaraţie înaintea întrevederii de la Casa Albă cu preşedintele Elveţiei, Ueli Maurer. Preşedintele SUA vrea să creeze un canal de comunicare cu Iranul prin intermediul Elveţiei, urmând să discute despre acest lucru cu omologul său elveţian.
Administraţia Donald Trump nu are aprobarea Congresului pentru a lansa o acţiune militară împotriva Iranului, a afirmat joi seară Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat (opoziţie), a afirmat că este mulţumită că Donald Trump pare să prefere o abordare diplomatică în criza cu Iranul. "Îmi place ceea ce aud din partea preşedintelui, deşi nu îl încântă deloc acest lucru", a declarat Nancy Pelosi. Administraţia Trump a refuzat până acum cererile de a oferi informaţii Congresului despre criza nucleară iraniană. "Este vorba de o abordare care nu este corectă, întrucât avem responsabilităţi, în Constituţie, responsabilitatea de a declara un război aparţine Congresului, deci, consilierii prezidenţiali sper că vor admite că nu au nicio aprobare pentru a merge înainte", a argumentat Nancy Pelosi.
Administraţia de la Teheran a transmis că nu există posibilitatea negocierilor cu Statele Unite, părând să respingă apelurile preşedintelui american Donald Trump. Întrebat dacă există posibilitatea iniţierii de negocieri cu Statele Unite pentru depăşirea crizei, ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat: "Nu, nu există nicio posibilitate de negocieri". "Nu ştiu de ce preşedintele Trump este încrezător, dar este absolut greşit", a subliniat Zarif.
Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat convins că Iranul va accepta curând negocierile pe tema programului nuclear. "Sunt exprimate diverse opinii, iar eu iau decizia finală şi determinantă, este o procedură foarte simplă. Sunt acoperite toate părţile, toate politicile. Sunt sigur că Iranul va vrea să discute curând", a declarat Donald Trump, joi, prin Twitter.
În contextul tensiunilor generate de sancţiunile impuse de SUA după retragerea din Acordul atomic iranian, preşedintele Donald Trump s-a arătat deschis negocierilor cu regimul de la Teheran. "Ceea ce aş vrea să văd din partea Iranului ar fi să mă sune", afirma liderul de la Casa Albă săptămâna trecută. La rândul său, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a avertizat că Statele Unite vor reacţiona "rapid şi decisiv" în cazul unui atac iranian. "Regimul de la Teheran trebuie să înţeleagă că atacurile comise de ei sau de intermediari împotriva intereselor americane ori a cetăţenilor americani vor atrage o ripostă rapidă şi decisivă din partea SUA", a declarat Pompeo.
Statele Unite au trimis bombardiere B-52 la Baza aeriană Al Udeid din Qatar, iar portavionul USS Abraham Lincoln şi grupul naval aferent se deplasează spre Golful Persic.
CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe