- Home
- Externe
- TEL AVIV, (26.06.2019, 18:12)
- Mihai Draghici
MONITORUL APĂRĂRII | Mike Rogers, fost director NSA: Criza dintre SUA şi Iran arată că atacurile cibernetice devin instrumente militare
Criza dintre Statele Unite şi Iran evidenţiază că atacurile cibernetice devin instrumente specifice conflictelor militare, afirmă Mike Rogers, fost director al Agenţiei americane pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi fost locţiitor al şefului Comandamentului Cibernetic al SUA.
Urmărește
631 afișări
Mike Rogers:Criza dintre SUA şi Iran arată că atacurile cibernetice devin instrumente militare
"Observăm că domeniul cibernetic, care era element activ al competiţiei dintre state, va fi parte a conflictului dintre naţiuni", a declarat Mike Rogers la Conferinţa "Săptămâna cibernetică", organizată de Universitatea din Tel Aviv.
"Statele Unite şi Iranul consideră instrumentele cibernetice o opţiune de ripostă puternică ce comportă riscuri mai mici decât un atac militar. Deci, vom asista la mai multe acţiuni de acest fel. Riscurile de escaladare sunt mai mici. Este trimis un mesaj, dar nu apare în mod necesar o ripostă din partea cealaltă", a afirmat Mike Rogers, conform publicaţiilor The Jerusalem Post şi Times of Israel.
"Observaţi ce ţinte au fost atacate: Statele Unite lansat operaţiuni cibernetice asupra unor sisteme militare din Iran. Iranul a ripostat cibernetic nu doar împotriva unor entităţi guvernementale americane, ci şi asupra unor entităţi din sectorul privat. În Occident, noi am trasat o linie între sectoarele guvernamental şi comercial. Dar nu sunt sigur că fiecare naţiune din lume recunoaşte aceleaşi linii", a subliniat Mike Rogers.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a autorizat lansarea unui atac cibernetic asupra unor sisteme militare din Iran ca ripostă la doborârea unei drone militare americane. Conform unor surse citate de cotidianul The Washington Post, atacul cibernetic lansat de SUA a afectat sisteme informatice ale reţelei antiaeriene iraniene. Teheranul a transmis că atacul cibernetic american a fost contracarat.
CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe