Monitorul Apărării: „Planul de pace al lui Trump pentru Ucraina" a fost „dezvăluit": discuţiile cu Putin, încetarea focului până la Paşte şi sfârşitul visului de aderare la NATO al lui Zelenski

Preşedintele american Donald Trump va încerca să-i convingă pe Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin să accepte o încetare a focului până la Paşte, în cadrul unui plan de pace, potrivit unui raport, din care Daily Mail a prezentat detalii.

Urmărește
1745 afișări
Imaginea articolului Monitorul Apărării: „Planul de pace al lui Trump pentru Ucraina" a fost „dezvăluit": discuţiile cu Putin, încetarea focului până la Paşte şi sfârşitul visului de aderare la NATO al lui Zelenski

Monitorul Apărării: „Planul de pace al lui Trump pentru Ucraina" a fost „dezvăluit": discuţiile cu Putin, încetarea focului până la Paşte şi sfârşitul visului de aderare la NATO al lui Zelenski

De la o zi cât a promis în campanie, Trump a prelungit termenul pentru oprirea agresiunii Rusiei în Ucraina la 100 de zile.

Planurile, neconfirmate oficial, au fost raportate de publicaţia ucraineană Strana, şi ar fi circulat în „cercurile politice şi diplomatice" din Ucraina.

Acestea vor include o încetare a focului până pe 20 aprilie, care ar îngheţa avansul constant al Rusiei, o interdicţie pentru Ucraina de a adera la NATO şi o cerere ca Kievul să accepte suveranitatea Rusiei pe teritoriile anexate, relatează Monitorul Apărării.

În plus, trupele ucrainene vor fi obligate să părăsească regiunea Kursk a Rusiei, unde a lansat o contraofensivă în august, în timp ce un contingent de militari europeni, care ar putea include trupe britanice şi franceze, va supraveghea zona demilitarizată din actuala linie a frontului.

Trupele americane nu vor fi implicate în acest contingent. Totodată, UE va fi rugată să ajute Ucraina în eforturile sale de reconstrucţie, care ar putea costa până la 486 de miliarde de dolari în următorul deceniu, potrivit thinktank-ului German, Marshall Fund.

O declaraţie oficială de încetare a focului va fi făcută pe 20 aprilie. O declaraţie privind parametrii conveniţi pentru încheierea războiului va fi publicată până pe 9 mai, după care Kievului i se va cere să nu extindă legea marţială sau să mobilizeze trupe.

Trump intenţionează, de asemenea, să continue sprijinul american pentru armata ucraineană, precum şi o cale de aderare la UE până în 2030.

De asemenea, Rusia ar obţine câştiguri semnificative, deoarece planurile includ ridicarea sancţiunilor asupra energiei ruseşti pe mai mulţi ani, dar banii din taxele speciale pe energie vor fi folosiţi pentru a ajuta la finanţarea eforturilor de reconstrucţie ale Ucrainei.

„Preşedintele SUA Donald Trump este pregătit să dubleze sancţiunile împotriva Rusiei pentru a pune capăt războiului împotriva Ucrainei”, a declarat reprezentantul special al Casei Albe, Keith Kellogg, sugerând că acest lucru îl va forţa pe Putin să vină la masa negocierilor..

Potrivit acestuia, sancţiunile sunt în prezent la nivelul 3 pe o scară de 10 în ceea ce priveşte gradul de „durere a presiunii economice”.

„Sancţiunile ar putea fi într-adevăr întărite, în special cele mai recente sancţiuni [care vizează producţia şi exporturile de petrol]”. Statele Unite au posibilitatea de a le înăspri considerabil pentru a influenţa în continuare sectorul energetic rusesc, extrem de profitabil. Şi dacă cineva înţelege ce este efectul de pârghie, acesta este preşedintele Donald Trump şi o puteţi vedea în ceea ce a făcut recent [în alte probleme de politică externă]”, a spus Kellogg.

El a explicat că, joia trecută, Trump a avut o întâlnire în Biroul Oval cu participarea tuturor consilierilor de top şi ai membrilor administraţiei responsabile cu securitatea naţională - de la vicepreşedintele J.D. Vance până la secretarul Trezoreriei Scott Bessent. Ei au discutat cum să folosească fiecare element al capabilităţilor americane pentru a pune capăt războiului.
Încheierea războiului dintre Rusia şi Ucraina este un efort la nivelul întregii administraţii, a spus Kellogg, ceea ce înseamnă că este o abordare a întregului guvern.

Trimisul special al lui Trump a mai spus că Statele Unite ar dori mai întâi să pună capăt crimelor „la scară industrială” din cea mai mare ţară din Europa şi apoi să aducă Ucraina şi Rusia la masa negocierilor. El este convins că Kievul şi Moscova vor trebui să facă concesii pentru a pune capăt conflictului.

Surse Bloomberg au raportat recent că Kellogg va prezenta un plan al SUA de a opri războiul la Conferinţa de Securitate de la München, care va avea loc în perioada 14-16 februarie. Trimisul special al lui Trump a negat ulterior raportul, subliniind însă că planul va fi prezentat chiar de preşedinte, dar numai după ce echipa sa l-a dezvoltat pe deplin. „Nu se va întâmpla săptămâna viitoare. „Vom avea discuţii aprofundate cu lideri europeni de rang înalt şi apoi vom reveni la preşedintele american cu concluziile noastre”, a spus Kellogg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici