- Home
- Externe
- WASHINGTON, (14.11.2018, 16:00)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite cer consolidarea NATO, în contextul iniţiativei de înfiinţare a armatei UE/ Trump: Franţa să fie atentă cu Germania/ REACŢIA Guvernului de la Paris
Franţa trebuie să fie atentă la activităţile Germaniei şi să nu uite ce s-a întâmplat în războaiele mondiale, avertizează preşedintele SUA, Donald Trump, în timp ce secretarul american al Apărării, James Mattis, a pledat pentru consolidarea NATO, în contextul iniţiativelor de creare a armatei UE.
Urmărește
4307 afișări
Statele Unite cer consolidarea NATO, după planul armatei UE/ Donald Trump: Franţa să fie atentă cu Germania
Preşedintele "Emmanuel Macron sugerează crearea propriei armate pentru apărarea Europei de SUA, China şi Rusia. Dar Germania a fost în Primul şi în al II-lea Război Mondial. Cum s-a descurcat Franţa? Începuseră să înveţe germană în Paris înainte de a veni trupele Statelor Unite. Plătiţi pentru NATO sau nu!", a transmis Donald Trump prin Twitter.
La rândul său, James Mattis a declarat că Washingtonul este favorabil consolidării activităţilor Alianţei Nord-Atlantice, o structură "esenţială" pentru apărarea Europei. Întrebat despre iniţiativa de creare a unei armate europene, James Mattis a declarat, conform cotidianului The New York Times: "Considerăm NATO elementul esenţial pentru apărarea Europei şi susţinem deplin naţiunile să intensifice eforturile pentru apărarea comună" transatlantică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Guvernul de la Paris condamnă atitudinea lui Donald Trump: Ar fi trebuit să manifeste "decenţă"
Preşedintele SUA, Donald Trump, ar fi trebuit să manifeste "decenţă" şi să respecte doliul din Franţa la trei ani de la atentatele islamiste de la Paris, a declarat miercuri Benjamin Griveaux, un purtător de cuvânt al Guvernului de la Paris.
"Ieri a fost 13 noiembrie. Noi comemorăm asasinarea a 130 de compatrioţi în urmă cu trei ani la Paris şi Saint-Denis. Voi răspunde că ar fi fost necesară decenţa elementară", a declarat Benjamin Griveaux, citat de Nouvelobs.com. Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris a răspuns astfel la mesajul transmis de Donald Trump referitor la planul Franţei şi Germaniei de înfiinţare a armatei Uniunii Europene.
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a transmis marţi că susţine înfiinţarea unei armate integrate a Uniunii Europene, menţionând drept exemplu Primul Război Mondial. "Ar trebui să lucrăm pentru înfiinţarea unei armate europene reale", a declarat Merkel.
La rândul său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să înfiinţeze propria armată, pentru a reduce dependenţa de Washington în materie de apărare, denunţând apariţia unor "puteri autoritariste" şi evocând necesitatea apărării Europei de Rusia, China şi chiar Statele Unite. "Nu vom putea apăra europenii dacă nu decidem să avem o adevărată armată europeană. În faţa Rusiei, care este la frontierele noastre şi care arată că poate fi ameninţătoare, trebuie să avem o Europă care să se poată apăra mai mult de una singură, fără a depinde doar de Statele Unite, şi care să fie mai suverană", a declarat Emmanuel Macron. Preşedintele Franţei a avertizat, fără a oferi detalii, că există "puteri autoritariste ce reapar şi se reînarmează la frontierele Europei". "Trebuie să ne apărăm de China, de Rusia şi chiar de Statele Unite ale Americii", a adăugat Emmanuel Macron.
Liderul de la Paris a denunţat decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia. "Cine va fi victima principală a acestei decizii? Europa şi securitatea sa", a avertizat el.
Uniunea Europeană a atras atenţia Administraţiei Donald Trump că decizia de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) va genera "instabilitate" şi o "cursă a înarmării", cu efecte asupra ţărilor europene. Administraţia Vladimir Putin a condamnat decizia preşedintelui Donald Trump privind eventuala retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF). În acest context, fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a îndemnat aliaţii Statelor Unite să nu devină "rampe de lansare a rachetelor americane".
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pledează pentru aprofundarea integrării la nivelul Uniunii Europene. Statele Uniunii Europene au stabilit să aloce fonduri suplimentare pentru proiecte militare europene, în contextul ieşirii din Blocul comunitar a Marii Britanii, care se opune oricăror iniţiative ce ar putea conduce la crearea unei armate a UE. Agenţia Europeană a Apărării a decis în 2017 constituirea unui Mecanism pentru Cooperare Financiară ca sursă pentru finanţarea structurilor de apărare ale Uniunii Europene.
CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII
Citeşte şi: Două puteri mondiale aflate în război de peste 70 de ani ar putea încheia, în sfârşit, un tratat de pace
Citeşte şi: Coreea de Nord, suspectată că şi-a continuat activitatea nucleară, în pofida înţelegerii cu Donald Trump
Citeşte şi: Theresa May, în faţa primului test major. Premierul cere suportul cabinetului său pentru Acordul de BREXIT
Citeşte şi: Două persoane, EXECUTATE în Iran. Anchetatorii ar fi găsit „două tone de monede de aur” la reşedinţa unuia dintre ei
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Două puteri mondiale aflate în război de peste 70 de ani ar putea încheia, în sfârşit, un tratat de pace
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat