Ministrul german de Externe: Moscova desfăşoară arme nucleare la 600 de kilometri de Berlin. Mişcarea ar putea determina SUA să reacţioneze similar

Rusia a desfăşurat în Kaliningrad arme nucleare cu rază intermediară presupus controlate, ceea ce ar putea determina SUA să desfăşoare sisteme de arme similare în Germania, scrie Kyiv Post.

Urmărește
1812 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe: Moscova desfăşoară arme nucleare la 600 de kilometri de Berlin. Mişcarea ar putea determina SUA să reacţioneze similar

Moscova desfăşoară arme nucleare la 600 de kilometri de Berlin. Mişcarea ar putea determina SUA să reacţioneze similar

Kremlinul are rachete cu capacitate nucleară în Kaliningrad, la 600 de kilometri de Berlin, afirmă ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, într-un interviu pentru publicaţia germană Bild.

„Rusia se pregăteşte de mult timp pentru acest război. Timp de mulţi ani, ea a încălcat iniţial şi apoi a rupt tratatele de dezarmare. Armele interzise dezvoltate pot fi echipate cu focoase nucleare. Acestea au fost instalate în Kaliningrad, la mai puţin de 600 de kilometri de Berlin. La 24 februarie 2022, Rusia lui Putin a început cel mai mare război din Europa de după 1945", a declarat Baerbock în cadrul interviului, notează Kyiv Post, citând Bild.

Anna Baerbock a declarat în cadrul interviului pentru publicaţia germane că Berlinul trebuie să investească în „propria sa securitate şi forţă", care include decizii privind desfăşurarea sistemelor de arme americane cu rază lungă de acţiune.

SUA au declarat că, în 2026, vor începe să desfăşoare periodic arme cu rază lungă de acţiune de la grupul său operaţional multifuncţional din Germania, ca parte a unui plan de desfăşurare pe termen lung.

La sfârşitul lunii iulie, Rusia a ameninţat că va răspunde cu „măsuri în oglindă” dacă SUA va desfăşura rachete cu rază lungă în Germania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici