Moscova, dispusă să rezolve conflictul transnistrean

Rusia este dispusă să facă tot posibilul pentru a "reglementa definitiv" criza din regiunea separatistă prorusă Transnistria, din Republica Moldova, a anunţat purtătoarea de cuvânt al Kremlinului, anunţând o serie de "reuniuni şi negocieri" între părţile interesate.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Moscova, dispusă să rezolve conflictul transnistrean

Moscova, dispusă să rezolve conflictul transnistrean (Imagine: Mediafax/AFP)

"Rusia nu îşi va menaja eforturile pentru a soluţiona definitiv criza transnistreană", a declarat Natalia Timakova, citată de agenţia Interfax, după o reuniune între preşedintele rus Dmitri Medvedev şi cel moldovean, Vladimir Voronin, la Soci (sudul Rusiei).

"O serie de reuniuni şi negocieri vor avea loc în curând cu participarea tuturor părţilor interesate, inclusiv a reprezentanţilor Transnistriei", a adăugat ea.

Transnistria face parte, alături de republicile separatiste georgiene proruse Abhazia şi Osetia de Sud din conflictele teritoriale încă nerezolvate din ţările din fosta Uniune Sovietică.

Medvedev a declarat că sunt "şanse" pentru reglementarea conflictului din Transnistria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici