Moscova exclude participarea la al doilea summit pentru pace organizat de Ucraina

Moscova a exclus participarea la un al doilea summit pentru pace găzduit de Ucraina, în ciuda posibilităţii ca Rusia să fie invitată.

Urmărește
494 afișări
Imaginea articolului Moscova exclude participarea la al doilea summit pentru pace organizat de Ucraina

Moscova exclude participarea la al doilea summit pentru pace organizat de Ucraina

Rusia nu va participa la o continuare a summitului de pace din Ucraina de luna trecută, a declarat joi ministrul adjunct de externe Mihail Galuzin, citat de agenţia de presă de stat RIA, informează agenţia Reuters.

Rusia nu a fost invitată la primul summit de pace din Elveţia din luna iunie, la care au participat reprezentanţi ai 92 de ţări. Ucraina a declarat că doreşte să organizeze un alt astfel de summit mai târziu în acest an, probabil în Sudul Global, şi că reprezentanţii Rusiei ar putea fi invitaţi de această dată.

Kievul a declarat că o încetare a focului depinde de plecarea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, ceea ce Kremlinul a numit un „ultimatum" inacceptabil, scrie Sky News.

Anterior, înainte de începerea summitului de pace din luna iunie din Elveţia, preşedintele Vladimir Putin a venit cu un nou set de cerinţe pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Ccondiţiile – care cereau Ucrainei să cedeze patru regiuni ucrainene şi să renunţe la aspiraţiile sale de a adera la NATO în schimbul unui armistiţiu – au fost respinse categoric de Kiev, considerând că un accept în acest sens ar echivala cu o capitulare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici