- Home
- Externe
- (11.03.2024, 14:41)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina
Rusia pare să fie pe cale să producă de aproape trei ori mai multă artilerie decât SUA şi Europa, un avantaj considerabil în ofensiva rusă în Ucraina anunţată în cursul acestui an, potrivit estimărilor serviciului de informaţii ale NATO dezvăluite în exclusivitate pentru CNN.
Urmărește
1787 afișări
Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina
Potrivit estimărilor serviciilor de informaţii ale NATO privind producţia de apărare rusă împărtăşite cu CNN, Rusia produce aproximativ 3 milioane pe an. Pe de altă parte, SUA şi Europa au capacitatea de a produce doar aproximativ 1,2 milioane de muniţii pe an pentru a le trimite la Kiev, a declarat pentru CNN un oficial european de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Oficialii spun că Rusia foloseşte zilnic aproximativ 10.000 de obuze, în timp ce ucrainenii doar 2.000 pe zi. În plus, armata americană şi-a stabilit obiectivul de a produce 100.000 de cartuşe de artilerie pe lună până la sfârşitul anului 2025, în timp ce armata rusă produce, în acest moment, până la 250.000 de obuze lunar.
Maşinăria de război a Rusiei, la capacitate maximă
Potrivit CNN, un oficial NATO a declarat că inclusiv numărul ruşilor care lucrează în fabricile de artilerie a crescut de la începutul războiului, de la 2-2,5 milioane de ruşi la aproximativ 3,5 milioane în prezent.
Suplimentar, stocul muniţiei pentru armata rusă este completat şi de importurile făcute de Moscova din partea aliaţilor săi. Anul trecut, Iranul şi Coreea de Nord au trimis cel puţin 300.000 de proiectile, respectiv 6700 de containere cu muniţie.
Lipsa muniţiilor, problema principală pentru avansul armatei ucrainene
Recent, o estimare a SUA arăta că stocul de muniţie al Ucrainei se află la o limită critică şi că acest lucru presupune gestionarea şi concentrarea armamentului trupelor ucrainene pentru apărarea teritoriului.
,,Problema numărul unu pe care o urmărim în acest moment sunt muniţiile", a declarat oficialul NATO în exclusivitate pentru CNN.
Deficitul de muniţie al armatei ucrainene vine ca o consecinţă a întârzierii primirii pachetului de asistenţă militară din partea SUA, care este blocat în Camera Reprezentanţilor de luni de zile. Totodată, această întârziere a fost considerată şi consecinţa directă a ocupării oraşului Avdiivka de către ruşi, cel mai mare avans al armatei ruse din ultimele opt luni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe