- Home
- Externe
- (11.03.2024, 14:41)
- Diana Nunut
Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina
Rusia pare să fie pe cale să producă de aproape trei ori mai multă artilerie decât SUA şi Europa, un avantaj considerabil în ofensiva rusă în Ucraina anunţată în cursul acestui an, potrivit estimărilor serviciului de informaţii ale NATO dezvăluite în exclusivitate pentru CNN.
Urmărește
1791 afișări
Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina
Potrivit estimărilor serviciilor de informaţii ale NATO privind producţia de apărare rusă împărtăşite cu CNN, Rusia produce aproximativ 3 milioane pe an. Pe de altă parte, SUA şi Europa au capacitatea de a produce doar aproximativ 1,2 milioane de muniţii pe an pentru a le trimite la Kiev, a declarat pentru CNN un oficial european de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii.
Oficialii spun că Rusia foloseşte zilnic aproximativ 10.000 de obuze, în timp ce ucrainenii doar 2.000 pe zi. În plus, armata americană şi-a stabilit obiectivul de a produce 100.000 de cartuşe de artilerie pe lună până la sfârşitul anului 2025, în timp ce armata rusă produce, în acest moment, până la 250.000 de obuze lunar.
Maşinăria de război a Rusiei, la capacitate maximă
Potrivit CNN, un oficial NATO a declarat că inclusiv numărul ruşilor care lucrează în fabricile de artilerie a crescut de la începutul războiului, de la 2-2,5 milioane de ruşi la aproximativ 3,5 milioane în prezent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Suplimentar, stocul muniţiei pentru armata rusă este completat şi de importurile făcute de Moscova din partea aliaţilor săi. Anul trecut, Iranul şi Coreea de Nord au trimis cel puţin 300.000 de proiectile, respectiv 6700 de containere cu muniţie.
Lipsa muniţiilor, problema principală pentru avansul armatei ucrainene
Recent, o estimare a SUA arăta că stocul de muniţie al Ucrainei se află la o limită critică şi că acest lucru presupune gestionarea şi concentrarea armamentului trupelor ucrainene pentru apărarea teritoriului.
,,Problema numărul unu pe care o urmărim în acest moment sunt muniţiile", a declarat oficialul NATO în exclusivitate pentru CNN.
Deficitul de muniţie al armatei ucrainene vine ca o consecinţă a întârzierii primirii pachetului de asistenţă militară din partea SUA, care este blocat în Camera Reprezentanţilor de luni de zile. Totodată, această întârziere a fost considerată şi consecinţa directă a ocupării oraşului Avdiivka de către ruşi, cel mai mare avans al armatei ruse din ultimele opt luni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump