- Home
- Externe
- (11.03.2024, 14:41)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina
Rusia pare să fie pe cale să producă de aproape trei ori mai multă artilerie decât SUA şi Europa, un avantaj considerabil în ofensiva rusă în Ucraina anunţată în cursul acestui an, potrivit estimărilor serviciului de informaţii ale NATO dezvăluite în exclusivitate pentru CNN.
Urmărește
1786 afișări
Moscova întrece SUA şi UE la producţia de armament: Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât SUA şi Europa pentru Ucraina
Potrivit estimărilor serviciilor de informaţii ale NATO privind producţia de apărare rusă împărtăşite cu CNN, Rusia produce aproximativ 3 milioane pe an. Pe de altă parte, SUA şi Europa au capacitatea de a produce doar aproximativ 1,2 milioane de muniţii pe an pentru a le trimite la Kiev, a declarat pentru CNN un oficial european de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Oficialii spun că Rusia foloseşte zilnic aproximativ 10.000 de obuze, în timp ce ucrainenii doar 2.000 pe zi. În plus, armata americană şi-a stabilit obiectivul de a produce 100.000 de cartuşe de artilerie pe lună până la sfârşitul anului 2025, în timp ce armata rusă produce, în acest moment, până la 250.000 de obuze lunar.
Maşinăria de război a Rusiei, la capacitate maximă
Potrivit CNN, un oficial NATO a declarat că inclusiv numărul ruşilor care lucrează în fabricile de artilerie a crescut de la începutul războiului, de la 2-2,5 milioane de ruşi la aproximativ 3,5 milioane în prezent.
Suplimentar, stocul muniţiei pentru armata rusă este completat şi de importurile făcute de Moscova din partea aliaţilor săi. Anul trecut, Iranul şi Coreea de Nord au trimis cel puţin 300.000 de proiectile, respectiv 6700 de containere cu muniţie.
Lipsa muniţiilor, problema principală pentru avansul armatei ucrainene
Recent, o estimare a SUA arăta că stocul de muniţie al Ucrainei se află la o limită critică şi că acest lucru presupune gestionarea şi concentrarea armamentului trupelor ucrainene pentru apărarea teritoriului.
,,Problema numărul unu pe care o urmărim în acest moment sunt muniţiile", a declarat oficialul NATO în exclusivitate pentru CNN.
Deficitul de muniţie al armatei ucrainene vine ca o consecinţă a întârzierii primirii pachetului de asistenţă militară din partea SUA, care este blocat în Camera Reprezentanţilor de luni de zile. Totodată, această întârziere a fost considerată şi consecinţa directă a ocupării oraşului Avdiivka de către ruşi, cel mai mare avans al armatei ruse din ultimele opt luni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe