Moscova reacţionează la declaraţiile lui Macron şi David Cameron: Este o escaladare directă a tensiunilor în jurul conflictului ucrainean

  • Declaraţiile recente ale preşedintelui Franţei şi ale ministrului britanic de Externe despre războiul din Ucraina sunt ,,periculoase" şi vor adânci tensiunea internaţională în jurul conflictului, a declarat vineri Dmitri Peskov.
  • Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a afirmat că Occidentul duce un război împotriva Rusiei folosind ,,mâinile ucrainenilor".
1303 afișări
Imaginea articolului Moscova reacţionează la declaraţiile lui Macron şi David Cameron: Este o escaladare directă a tensiunilor în jurul conflictului ucrainean

Moscova reacţionează la declaraţiile lui Macron şi David Cameron: Este o escaladare directă a tensiunilor în jurul conflictului ucrainean

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că declaraţiile preşedintelui francez, Emmanuel Macron, despre o posibilă implicare directă a Franţei în conflict, reprezintă o ,,tendinţă foarte periculoasă", scrie Associated Press (AP).

Reacţia lui Peskov vine în urma unui interviu acordat de către Emmanuel Macron pentru The Economist şi dat publicităţii joi, în cadrul căruia a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe terestre în Ucraina.

Vineri, ministrul britanic de externe David Cameron a declarat, în timpul unei vizite la Kiev în aceeaşi zi, că Ucraina va putea folosi armele britanice cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei - o posibilitate la care unele alte ţări NATO care furnizează arme au ezitat, notează AP.

,,Aceasta este o escaladare directă a tensiunilor în jurul conflictului ucrainean, care potenţial poate ameninţa securitatea europeană, întreaga arhitectură de securitate europeană", a spus Peskov.

În urma declaraţiilor lui David Cameron, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a afirmat că Rusia va continua să răspundă la acţiunile Occidentului, potrivit Sky News.

,,Cuvintele lui [David] Cameron sunt o dovadă în plus a războiului hibrid pe care Occidentul îl duce împotriva ţării noastre", a declarat Zakharova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici