- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moscova, sceptică faţă de intenţiile UE privind Parteneriatul Estic
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a arătat marţi sceptic cu privire la declaraţiile Uniunii Europene, care a dat asigurări că Parteneriatul Estic nu constituie o tentativă de extindere a "sferei de influenţă" europene.
Moscova, sceptică faţă de intenţiile UE privind Parteneriatul Estic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Am ascultat declaraţiile Bruxelles-ului care menţionau că nu este vorba despre o extindere a sferei de influenţă a Uniunii Europene şi că (Parteneriatul Estic) nu este împotriva Rusiei, am vrea cu adevărat să credem acest lucru", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă cu ocazia unei reuniuni cu oficialii europeni la Luxemburg.
"Ascultăm cu interes ce a fost spus, dar anumite comentarii reprezintă o sursă de preocupare", a adăugat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Am luat la cunoştinţă asigurările că există un motiv ascuns cu privire la extinderea influenţei Uniunii Europene, am notat şi vom vedea după summitul" de lansare a Parteneriatului Estic de la 7 mai, a menţionat ministrul.
Serghei Lavrov a acuzat în luna martie Uniunea Europeană că încearcă, prin intermediul acestui parteneriat cu şase foste republici sovietice, să-şi extindă "sfera de influenţă" în detrimentul Rusiei, propunând în special Belarusului, aliat apropiat al Moscovei, să se alăture acestui parteneriat, făcând presiuni pentru a nu recunoaşte independenţa republicilor separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud.
Mai mulţi miniştri europeni au dat asigurări luni că Uniunea Europeană nu a discutat în termeni de "sferă de influenţă" şi că nu are o altă intenţie decât să contribuie la stabilizarea acestor ţări, care doresc o consolidare a relaţiilor cu UE.
Cele şase foste republici sovietice invitate să participe la summitul de lansare a Parteneriatului Estic de la 7 mai de la Praga sunt Belarus, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:13
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 08:46
Trump ameninţă să redobândească controlul asupra Canalului Panama