Motivul pentru care politicienii sunt mai predispuşi infectării cu COVID-19. Ce au în comun Boris Johnson, Prinţul Charles şi vicepreşedintele Iranului

  • Boris Johnson a renunţat la strânsul mâinilor în urmă cu o săptămână, dar acest lucru nu stă în firea politicienilor
  • Aceştia nu sunt obişnuiţi să păstreze o anumită distanţă faţă de oamenii din jurul lor
  • În timp ce restul populaţiei intră în izolare, se pare că liderii politici sunt mult mai predispuşi la încălcarea regulilor, aparent nefiind convinşi că pot conduce şi prin intermediul video conferinţelor
Urmărește
1727 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care politicienii sunt mai predispuşi infectării cu COVID-19. Ce au în comun Boris Johnson, Prinţul Charles şi vicepreşedintele Iranului

Sursa foto: Profimedia

Chiar dacă medicii transmiteau că toţi trebuie să păstrăm o distanţă de cel puţin doi metri unii de ceilalţi, premierul Marii Britanii susţinea o conferinţă de la podiumul său, acesta fiind poziţionat la mai puţin de doi metri faţă de consilierii săi. 

Doar spre sfârşitul conferinţei, aceştia au fost mutaţi mai departe unii de alţii, precum şi jurnaliştii care erau adunaţi la Downing Street, dar şi membrii parlamentului aflaţi în Camera Comunelor. 

În mod ironic, în timp ce majoritatea populaţiei este în izolare, chiar nu are nicio importanţă pentru noi dacă parlamentarii sau premierii lucrează la Westminster ori în izolare, din comfortul locuinţelor lor. Toate sarcinile lor pot fi desfăşurate prin intermediul telefonului sau prin video conferinţe. 

Totuşi, Boris Johnson s-a alăturat vineri unei liste de politicieni depistaţi pozitivi cu COVID-19. Secretarul de stat al Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, a fost şi el diagnosticat cu noul coronavirus.

Printre alţi lideri poltici care au fost infectaţi se numără ministrul australian al Afacerilor Interne, Peter Dutton, vicepreşedintele iranian Eshaq Jahangiri şi negociatorul-şef al UE pe probleme Brexit, Michel Barnier, potrivit The Guardian. 

Prinţul Charles nu este politician, dar contactul cu oamenii este esenţial în rolul său de membru al Casei Regale. 

Toate acestea persoane au ceva în comun: nu sunt obişnuite să rămână sau să lucreze singure. Astfel, liderii politici sunt cei mai predispuşi infectării şi răspândirii noului coronavirus. 

Cu cât mai mulţi oameni se află în jur, cu atât este mai mare pericolul. Majoritatea populaţiei Marii Britanii se limitează momentan la interacţiune socială doar în locuinţele lor, fapt care înseamnă doar câţiva oameni pentru mulţi britanici. 

Poliţia are acum puteri sporite, britanicii putând fi opriţi şi amendaţi dacă ies, spre exemplu, cu maşina prin munţi, chiar dacă este puţin probabil să se întâlnească cu cineva pe drum.

Totuşi, această prudenţă maximă nu pare să se aplice şi celor de la Westminster.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici